Přehled vzdělávacích článků za květen 2020

Další várka článků, podcastů a videí, které jsme vybrali v průběhu dubna a května a které by vám měli dle nás pomoci ve vašem podnikání.

Jan Ptáček
25.05.2020
blog picture

Vážení partneři,
opatření se začínají pomalu rozvolňovat, a tak lidé díky krásnému počasí opět vyrazili do přírody na výlety. Nicméně v on-line světě se stále něco děje, a tak jsme pro vás opět vybrali několik zajímavých článků, videí či podcastů, které vám mohou pomoci ve vašem rozvoji. Příjemné čtení.

ČLÁNKY Z ČESKO – SLOVENSKA

Podrobný návod na ultimátní analýzu klíčových slov

https://www.linhartmarketing.cz/podrobny-navod-na-ultimatni-analyzu-klicovych-slov

Protože opakování je matka moudrosti, a protože spousta affiláků dodnes žádnou analýzu KW nedělá, tak přidávám jeden opravdu ultimátní návod jak na takovou analýzu. Snad Vám pomůže rozšířit obzory a v konečném důsledku i vytvořit kvalitní a fungující weby.

Tvorba cílových skupin a person

Cílová skupina a persony aneb Znáte svého zákazníka?

https://www.evisions.cz/blog-2020-05-20-cilova-skupina-a-persony-aneb-znate-sveho-zakaznika

S analýzou klíčových slov souvisí i tvorba vašich cílových skupin a person. I toto by měla být důležitá součást každého on-line i off-line projektu. Takže vzhůru do poznání vašich person.

Milan Pichlík: Aktuální stav v českých e-shopech, affiliate marketing, doporučení pro partnery

https://mladypodnikatel.cz/milan-pichlik-aktualni-stav-v-ceskych-e-shopech-affiliate-marketing-doporuceni-pro-partnery-t37896

Krátký (21 min) video rozhovor s Milanem Pichlíkem o aktuálním stavu v české e-commerce a tipy pro affiláky.

Jak na webináře

WebinarJam – Komplexní průvodce nastavením webináře

https://www.danielnytra.cz/webinarjam-nastaveni-webinare

Pokud plánujete začít s webináři a nevíte jak na to, možná vám přijde vhod tento článek jak na webináře s použitím platformy WebinaJam od zkušeného a známého on-line markeťáka Daniela Nytry.

Jak získat zákazníky z YouTube: Tipy od Petry Brodilové z Googlu

https://www.miton.cz/blog/jak-ziskat-zakazniky-z-youtube-tipy-od-petry-brodilove-z-googlu

Přemýšlíte o video reklamě na Youtube? Tak byste si určitě měli poslechnout tento rozhovor (30 min) s Petrou Brodilovou z české pobočky Googlu právě na tento typ reklamy. Dozvíte se best practice, co funguje a co naopak nefunguje.

Jak využít dotazy z interního vyhledávání při tvorbě obsahu

https://youtu.be/xl277OMq8H0

Používáte nástroj Marketing Miner? Pak vám určitě přijde vhod tento kraťoučký (4 min) video návod, jak najít dotazy z interního vyhledávání na vašem webu a díky tomu zaplnit mezery v obsahu vašich stránek.

Novinky ze světa SEO duben 2020

Novinky ze světa SEO – duben 2020

https://vceliste.cz/seo/novinky-ze-sveta-seo-duben-2020

Tým z agentury Včeliště shrnul do článku novinky ze světa SEO za měsíc duben. Určitě doporučuji dojít až nakonec kde najdete odkaz na zajímavou statistiku na co se lidé v jednotlivých státech ptali ve spojení, zda je to legální. Uhádnete co „vyhrálo“ v ČR? :)

ČLÁNKY ZE ZAHRANIČÍ

Gutenberg Hub Launches Online Block Template Builder

https://wptavern.com/gutenberg-hub-launches-online-block-template-builder

S touto novinkou budete schopni vytvořit webovou stránku na Wordpressu opravdu v řádu minut ! (když nepočítám zprovoznění hostingu, instalaci WP a další věci). A zde https://youtu.be/wrHHNUbznK4 máte rovnou i video návod, jak na to. Určitě to vyzkoušejte a podělte se s námi o vaše zkušenosti.

Budoucnost SERP

On-SERP SEO: The Future of SEO

https://cxl.com/blog/on-serp-seo

Přáli byste si křišťálovou kouli a vidět, jak bude vypadat v budoucnu SERP (ano ta stránka, kde se vám zobrazí výsledky vyhledávání, když napíšete, co hledáte)? Tak si přečtěte tento článek a uvidíte. Dělám si samozřejmě legraci, nicméně vám tento obsáhlý článek může ukázat, jak se vyhledávání na Google bude vyvíjet a na co se připravit. Proto určitě stojí za přečtení.

Knižní tipy od Billa Gatese

Google not indexing new content again

https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Summer-Books-2020

A na závěr pár tipů na delší čtení od Billa Gatese, který pravidelně vydává svůj seznam zajímavých knih, které stojí za přečtení. Pokud neovládáte angličtinu můžete se na tipy podívat i na českém Forbesu https://www.forbes.cz/bill-gates-radi-co-cist-a-sledovat-abyste-zvladli-leto-s-koronavirem. Je tam i pár knih, které už byly přeloženy do češtiny.

Jan Ptáček
Affiliate manager

Další články

blog picture
03.07.2024 Rubrika
Automatizované schvalování provizí pro Shoptet Premium
Velkou novinkou tohoto roku je možnost automatizace schvalování provizí. Jak z toho mohou profitovat inzerenti i partneři?
blog picture
27.06.2024 Rubrika
Přehled vzdělávacích článků za červen 2024
Tipy na zajímavé zdroje informací za měsíc červen
blog picture
04.06.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za květen
Přehled dat za květen 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.