Přehled zajímavých článků za únor 2020

Přehled nejzajímavějších článků z oblasti on-line a affiliate na které jsme narazili v únoru a březnu. Snad si vyberete z článků ten nejzajímavější pro vás a váš business.

Jan Ptáček
11.03.2020
blog picture

Vážení partneři,
Přináším vám další přehled článku ze světa affiliate, SEO a obecně on-line marketingu.

ČLÁNKY Z ČESKO – SLOVENSKA

Největší technolgické trendy v roce 2020

Tech trends highlights 2020

https://www.miton.cz/en/blog/trends-2020

Jeden z partnerů investiční skupiny Miton Michal Jirák se rozpovídal o trendech v roce 2020 o pre-loved – jestlipak víte co to je? Pokud ne, tak ke článku (který je v angličtině) vyšel i podcast rozdělený na dvě části, kde se dozvíte kromě tohoto i mnohem více. První díl podcastu ZDE, druhý díl podcastu ZDE.

Klíčová slova: Stav českého vyhledávání v číslech

https://www.marketingminer.com/cs/blog/klicova-slova-stav-ceskeho-vyhledavani.html

Filip Podstavec tvůrce a hlavní tvář skvělé aplikace Marketin Mines vydal článek o stavu českého vyhledávání a obecně o klíčových slovech. Určitě si přečtěte.

Googlebot se stěhuje na mobilní weby. Co to znamená?

https://freebit.cz/googlebot-se-stehuje-na-mobilni-weby-co-to-znamena

Pokud jste se ještě moc nevěnovali mobilní verzi vašich webů, tak teď už byste opravdu měli. Google přitvrzuje a primárně bude indexovat již jen mobilní stránky. Na desktop zavítá pouze občas. Pro některé nastávají těžké časy.

Ultimátní test webhostingů – únor 2020

http://cn130.com/2020/03/ultimatni-test-webhostingu-unor-2020/

Plánujete nové weby, nebo přemýšlíte na který hosting přesunout váš stávající web? Třeba vám pomůže tento článek vybrat ideálního poskytovatele hostingu pro vaše další projekty.

Výtah z Awin reportu 2020

Awin report 2020 - nejzajímavější novinky ze světa e-commerce

https://ehub.cz/blog/post/awin-report-2020-nejzajimavejsi-novinky-ze-sveta-e-commerce

Pokud jste to ještě nezaregistrovali Awin vydal pravidelný report. Pro ty, kteří se k němu nedostali, nebo ho nechtějí celý pročítat jsme připravili krátký výtah toho nejzajímavějšího z celého reportu.

Ako na optimálnu štruktúru URL adries?

https://visibility.sk/blog/ako-na-optimalnu-strukturu-url-adries/

Poučný článek o tom jak na url a to nejenom při pořizování domény, ale jak přemýšlet i nad názvy kategorií, obrázků, přesměrování a další. Toto bude článek spíše pro začínající affiliate publishery, kteří zde mohou najít odpovědi na mnoho otázky či nejasnosti.

Online hry rastú ako nikdy predtým

https://youtu.be/Iku2MPMxmxs

Krátké video o zajímavém segmentu her, který neustále roste. Ve videu se dozvíte základní rozdělení hráčů a který typ monetizace na ně platí.

--------------------

Pokud se zajímáte o investice, tak si přečtěte tento článek o investicích do akcií a to i s updatem ohledně koronaviru.

https://www.moneyo.cz/dividendove-portfolio-po-4-letech/

Jak vypadá obchodně úspěšný web?

Obchodně úspěšný web přivádí zdarma návštěvníky z vyhledávačů, jeho obsah je vytvořený na míru zákazníkům a celkově budí důvěru, která je nutná k prodeji vašich služeb a výrobků. Tvorbu obchodně úspěšného webu zajišťuje MD webdesign.

ČLÁNKY ZE ZAHRANIČÍ

Color Psychology

https://www.nickkolenda.com/color-psychology

Obsáhlý článek o tom, jak barvy ovlivňují naše chování a rozhodování. Článek je doplněný množstvím obrázků a odkazů na další studie a také šikovnou tabulkou, kterou využijete při rozhodování, kterou barvu na svém webu použijete, ke kterému účelu. A také se dozvíte, proč mají muži raději modrou a ženy růžovou. :)

Color psychology a jak s jí využít na svých webech

Stock Photos vs. Real Photos: Does It Matter?

https://cxl.com/blog/stock-photography-vs-real-photos-cant-use/

A ještě jeden článek o tom, zda opravdu záleží na tom používat reálné fotky, nebo stačí ty z fotobank. Je jasné, že ve většině affiliate projektů budou fotky z fotobank stačit, ale i tak věřím, že v článku najdete pár tipů, jak své prezentace vylepšit.

Jan Ptáček
Affiliate manager

Další články

blog picture
03.04.2024 Rubrika
Affiliate není jen o e-commerce! Jaké další segmenty skvěle fungují?
Rozhodli jsme se vám přiblížit téma, které bychom mohli stručně nazvat jako „affil mimo ecommerce“. O co jde, jací partneři toto propagují a kdy dává smysl affil využít? Přečtěte si v našem článku.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Reálná zkušenost CSS partnera v affiliate síti
Po úvodním teoretickém článku k CSS jsme ve spolupráci s Kristýnou Gröbnerovou ze Srovname.cz připravili case study zaměřenou na CSS v affiliate z pohledu partnera. Jak hodnotí spolupráci a jaké byly výsledky? Přečtěte si.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za březen
Přehled dat za březen 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.