Přehled vzdělávacích článků za květen 2020

Další várka článků, podcastů a videí, které jsme vybrali v průběhu dubna a května a které by vám měli dle nás pomoci ve vašem podnikání.

Jan Ptáček
25.05.2020
blog picture

Vážení partneři,
opatření se začínají pomalu rozvolňovat, a tak lidé díky krásnému počasí opět vyrazili do přírody na výlety. Nicméně v on-line světě se stále něco děje, a tak jsme pro vás opět vybrali několik zajímavých článků, videí či podcastů, které vám mohou pomoci ve vašem rozvoji. Příjemné čtení.

ČLÁNKY Z ČESKO – SLOVENSKA

Podrobný návod na ultimátní analýzu klíčových slov

https://www.linhartmarketing.cz/podrobny-navod-na-ultimatni-analyzu-klicovych-slov

Protože opakování je matka moudrosti, a protože spousta affiláků dodnes žádnou analýzu KW nedělá, tak přidávám jeden opravdu ultimátní návod jak na takovou analýzu. Snad Vám pomůže rozšířit obzory a v konečném důsledku i vytvořit kvalitní a fungující weby.

Tvorba cílových skupin a person

Cílová skupina a persony aneb Znáte svého zákazníka?

https://www.evisions.cz/blog-2020-05-20-cilova-skupina-a-persony-aneb-znate-sveho-zakaznika

S analýzou klíčových slov souvisí i tvorba vašich cílových skupin a person. I toto by měla být důležitá součást každého on-line i off-line projektu. Takže vzhůru do poznání vašich person.

Milan Pichlík: Aktuální stav v českých e-shopech, affiliate marketing, doporučení pro partnery

https://mladypodnikatel.cz/milan-pichlik-aktualni-stav-v-ceskych-e-shopech-affiliate-marketing-doporuceni-pro-partnery-t37896

Krátký (21 min) video rozhovor s Milanem Pichlíkem o aktuálním stavu v české e-commerce a tipy pro affiláky.

Jak na webináře

WebinarJam – Komplexní průvodce nastavením webináře

https://www.danielnytra.cz/webinarjam-nastaveni-webinare

Pokud plánujete začít s webináři a nevíte jak na to, možná vám přijde vhod tento článek jak na webináře s použitím platformy WebinaJam od zkušeného a známého on-line markeťáka Daniela Nytry.

Jak získat zákazníky z YouTube: Tipy od Petry Brodilové z Googlu

https://www.miton.cz/blog/jak-ziskat-zakazniky-z-youtube-tipy-od-petry-brodilove-z-googlu

Přemýšlíte o video reklamě na Youtube? Tak byste si určitě měli poslechnout tento rozhovor (30 min) s Petrou Brodilovou z české pobočky Googlu právě na tento typ reklamy. Dozvíte se best practice, co funguje a co naopak nefunguje.

Jak využít dotazy z interního vyhledávání při tvorbě obsahu

https://youtu.be/xl277OMq8H0

Používáte nástroj Marketing Miner? Pak vám určitě přijde vhod tento kraťoučký (4 min) video návod, jak najít dotazy z interního vyhledávání na vašem webu a díky tomu zaplnit mezery v obsahu vašich stránek.

Novinky ze světa SEO duben 2020

Novinky ze světa SEO – duben 2020

https://vceliste.cz/seo/novinky-ze-sveta-seo-duben-2020

Tým z agentury Včeliště shrnul do článku novinky ze světa SEO za měsíc duben. Určitě doporučuji dojít až nakonec kde najdete odkaz na zajímavou statistiku na co se lidé v jednotlivých státech ptali ve spojení, zda je to legální. Uhádnete co „vyhrálo“ v ČR? :)

ČLÁNKY ZE ZAHRANIČÍ

Gutenberg Hub Launches Online Block Template Builder

https://wptavern.com/gutenberg-hub-launches-online-block-template-builder

S touto novinkou budete schopni vytvořit webovou stránku na Wordpressu opravdu v řádu minut ! (když nepočítám zprovoznění hostingu, instalaci WP a další věci). A zde https://youtu.be/wrHHNUbznK4 máte rovnou i video návod, jak na to. Určitě to vyzkoušejte a podělte se s námi o vaše zkušenosti.

Budoucnost SERP

On-SERP SEO: The Future of SEO

https://cxl.com/blog/on-serp-seo

Přáli byste si křišťálovou kouli a vidět, jak bude vypadat v budoucnu SERP (ano ta stránka, kde se vám zobrazí výsledky vyhledávání, když napíšete, co hledáte)? Tak si přečtěte tento článek a uvidíte. Dělám si samozřejmě legraci, nicméně vám tento obsáhlý článek může ukázat, jak se vyhledávání na Google bude vyvíjet a na co se připravit. Proto určitě stojí za přečtení.

Knižní tipy od Billa Gatese

Google not indexing new content again

https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Summer-Books-2020

A na závěr pár tipů na delší čtení od Billa Gatese, který pravidelně vydává svůj seznam zajímavých knih, které stojí za přečtení. Pokud neovládáte angličtinu můžete se na tipy podívat i na českém Forbesu https://www.forbes.cz/bill-gates-radi-co-cist-a-sledovat-abyste-zvladli-leto-s-koronavirem. Je tam i pár knih, které už byly přeloženy do češtiny.

Jan Ptáček
Affiliate manager

Další články

blog picture
03.04.2024 Rubrika
Affiliate není jen o e-commerce! Jaké další segmenty skvěle fungují?
Rozhodli jsme se vám přiblížit téma, které bychom mohli stručně nazvat jako „affil mimo ecommerce“. O co jde, jací partneři toto propagují a kdy dává smysl affil využít? Přečtěte si v našem článku.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Reálná zkušenost CSS partnera v affiliate síti
Po úvodním teoretickém článku k CSS jsme ve spolupráci s Kristýnou Gröbnerovou ze Srovname.cz připravili case study zaměřenou na CSS v affiliate z pohledu partnera. Jak hodnotí spolupráci a jaké byly výsledky? Přečtěte si.
blog picture
02.04.2024 Rubrika
Jak se daří nám a Partnerům – aneb pár čísel za březen
Přehled dat za březen 2024. Zajímá vás jaká je nejvyšší provize, affiliate programy s největším růstem nebo kolik si vydělali nejlepší partneři?

Chcete něco podobného?

Zaregistrujte se.