Horňácká Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova 50% 0,5l

549 Kč
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024

Terkelice je, ve slovenské a moravské vinařské oblasti, historický název pro destilát ze zkvašených matolin z hroznů révy vinné. Vlastně obdoba italské grappy.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Terkelice (Muškát Moravský) z Kuželova

Matolina (vylisované) hrozny muškátu moravského jsou skvělým základem pro terkelicu. Pálenku právě z rozkvašených matolin. Muškát moravský je velmi aromatická odrůda, díky čemuž je destilát silně ovocně vonící a nemá tak suchou chuť, jako má tradiční grappy. 

Vůně je silně ovocná. Chuť je na ovoce o něco méně bohatá. Už je zjevné, že jde o suchý destilát s kořenitým závěrem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vínovice, Jihomoravský kraj, Muškát Moravský, Grappy z Muškátu Moravského
Obsah alkoholu (%): 50
Obsah balení (l): 0,5
Odrůda hroznů: Muškát Moravský
Region: Jihomoravský kraj
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TN Avatar autora | 22.7.2022
Mám ji jako dárek a je výborná
5
AE Avatar autora | 13.5.2022
Terkelice je opravdu výborné pití ???????? a název jsem poprve slyšela v seriálu Hospoda,i z čeho se vyrábí. Jsem ráda, že jsem ju mohla od Vás s přáteli ochutnat????
5
A Avatar autora | 9.2.2022
Paráda Toužil sjem ochutnat TERKELICU co jsem se dozvěděl že existuje A DÍKY Lihovárku mám další splněný sen.
5
Avatar autora | 4.2.2022
Hezky jako darek
5
MZ Avatar autora | 3.2.2022
Skvely darek pro pany

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

cover_6

Folklór Horňácka to je Slivovice, hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy se švestkám vždy dařilo. Tradice pálení tu má hluboké kořeny.

V roce 2014 vznikl pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově penzion s restaurací. Hostům však nemohli nabídnout to nejlokálnější, nejtradičnější, nejlepší co tu vzniká. Pravou Horňáckou slivovici. Co se dá dělat. Musel se založit vlastní ovocný lihovar. O 3 roky později se tak koupila dvanáct let chátrající budova pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků. Po kompletní rekonstrukci budovy a modernizace palírny se na původní měděné palírně, jejíž počátky sahají do roku 1929, začalo opět pálit.

Ovoce pochází převážně z vlastních sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pálenky jsou z tradičních odrůd tohoto kraje a jsou tak té správné Horňácké chuti a vůně. Ruční výroba tady znamená vše. Od sběru ovoce po nalepení etikety.