EN

Informační systémy v podnikové praxi

2. aktualizované a rozšířené vydání

Hana Klčová, Petr Sodomka


Inspirujte se informačními systémy úspěšných českých firem
Tato publikace je určena především pro zájemce z řad firem a organizací. Odpovídá na otázky řízení výroby a dodavatelských řetězců i řízení vztahu se zákazníky. Vysvětluje široký okruh problémů, od metod materiálového plánování až po budování manažerského informačního systému a systémovou integraci. Ke každému okruhu témat podává nejen vysvětlení, ale také informuje o situaci na současném trhu a očekávaných trendech.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 504
EAN 9788025128787
Datum vydání 28.02.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,94
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Potřebujete ke studiu knihu, v níž by byly odpovědi na otázky týkající se budování a provozu informačního systému? Nebo jste ve své společnosti odpovědní za výběr podnikových aplikací a jejich dodavatelů? Zkušení pedagogové vám v této metodicky brilantně koncipované monografii poradí vše, co budete k práci potřebovat.

Autoři se v knize zabývají nejen teoretickými principy vytváření a řízení podnikových informačních systémů, ale také praktickými projekty a jejich přínosy v konkrétních organizacích. Publikace je protkána množstvím příkladů a případových studií ze známých společností, například Austin Detonator, Karlovarská Becherovka, Fuji Koyo Czech, Otavské strojírny, Imtradex, Česká spořitelna, Rodinný pivovar Bernard nebo SIKO Koupelny. Ve druhém, aktualizovaném a rozšířeném vydání autoři navíc připravili novinky z oblastí plánování a řízení výroby a logistiky, řízení majetku, údržby, lidských zdrojů, integrace podnikových aplikací a mnoha dalších. Publikace také přináší aktuální výsledky výzkumů českého trhu s informačními systémy a technologiemi. V knize naleznete mimo jiné tato témata:

- Plánování a řízení podnikových zdrojů

- ERP a ekonomické systémy pro malé a střední podniky

- Plánování a řízení výroby, logistiky a dodavatelského řetězce

- Řízení vztahů se zákazníky a dodavateli

- Manažerské informační systémy

- Integrace podnikových aplikací

Přehledná, strukturovaná a praktická kniha, kterou stojí za to mít v odborné části své knihovny. (Jiří Hejduk, IDS Scheer ČR) V celé knize naleznete mnoho případových studií, které doporučuji k přečtení a jež mohou posloužit k diskuzi o úspěšnosti či neúspěšnosti projektu. (Petr Koptík, Minerva Česká republika) Kniha je psána se zdravým nadhledem lidí, kteří jsou v neustálém kontaktu s dodavateli IS/ICT i jejich zákazníky, a vychází tak z ověřených zkušeností obou těchto skupin. (Stanislav Sýkora, Asseco Solutions ČR)

Případová studie společnosti Imtradex byla oceněna odbornou porotou měsíčníku CIO Business World jako „Nejlepší případová studie roku 2010 v oboru Výroba a průmysl“. O autorech:

doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA, je spoluzakladatelem a předsedou Centra pro výzkum informačních systémů – odborné sekce České společnosti pro systémovou integraci a jednatelem poradenské společnosti CVIS Consulting. V letech 2006 až 2010 získal za svou přednáškovou a publikační činnost ocenění Microsoft Most Valuable Professional.

Ing. Hana Klčová, Ph.D., je spoluzakladatelkou Centra pro výzkum informačních systémů – odborné sekce České společnosti pro systémovou integraci a šéfredaktorkou portálu CVIS.CZ. V roce 2009 získala za svou přednáškovou a publikační činnost ocenění Microsoft Most Valuable Professional.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM