EN

Tajemství zlatého květu

Čínská kniha života

Carl Gustav Jung, Richard Wilhelm


Základní dílo čínského taoismu s komentářem C. G. Junga
Další vydání jedinečného textu esoterického taoismu, doprovázeného komentáři C. G. Junga. Kniha zprostředkuje vhled nejen do tajné náboženské tradice staré Číny, ale seznamuje zároveň s Jungovým názorem na vztah západní a východní tradice, jakož i s jeho koncepcí nevědomí.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Geheimnis der goldenen Blüte
Původní jazyk němčina
Překladatel Jan Spousta
Počet stran 160
EAN 9788076011069
Datum vydání 22.04.2019
Věk od 8
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,284
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Starý esoterický text čínského taoismu, ovlivněného buddhismem, konfucianismem a snad i nestoriánským křesťanstvím, přeložil sinolog Richard Wilhelm z čínštiny do němčiny, opatřil odborným komentářem a požádal svého přítele, slavného psychologa C. G. Junga, o psychologický komentář. Text totiž obsahuje praktický návod k meditačním cvičením, umožňujícím adeptovi vymanit se z pout světa, dosáhnout zdraví a především zrození ,,zlaté květiny“, to jest duchovního znovuzrození. C. G. Jung příležitosti knihu komentovat využil nejen k napsání studie srovnávající psychologii a duchovní život západního a východního člověka, včetně důležitých praktických důsledků tohoto srovnání. Navíc poutavě a konkrétně vylíčil základy své teorie kolektivního nevědomí, pro niž mu čínský text poskytl cenný doklad.

CARL GUSTAV JUNG († 1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.

RICHARD WILHELM († 1930) byl významný německý sinolog. Původně misionář v Číně se začal zabývat duchovním světem čínské kultury a svými odbornými studiemi a překlady význačně přispěl k poznání východoasijské esoterické tradice.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung (1875–1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.
Zobrazit profil autora

Richard Wilhelm

Richard Wilhelm

Richard Wilhelm (1873–1930) byl významný německý sinolog. Původně misionář v Číně se začal zabývat duchovním světem čínské kultury a svými odbornými studiemi a překlady význačně přispěl k poznání východoasijské esoterické tradice.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM