EN

Pět ročních období

Jiří Klečka


Někdy musíme něco ztratit, abychom nalezli, co jsme nehledali...
Příběh Filipa začíná tam, kde jiné životní příběhy končí. Stojí s pětiletou dcerou nad hrobem své ženy Sylvie, která mu byla vším. Proslula jako ilustrátorka dětských knih se sovím bojovníkem Kuliočkou. Během náhlé nemoci začala pracovat na kresbách k dalšímu příběhu, který ale nestihla dokončit. Jak Filip postupně zjišťuje, Sylvie si přála, aby právě tento poslední příběh vyprávěl jejich malé dcerce. Problém je, že za sebou nezanechala ani písmenko textu.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Sylvie Svobodová
Jazyk čeština
Počet stran 456
EAN 9788076011656
Datum vydání 23.09.2019
Věk od 15
Formát 116x164 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Tvář
Hmotnost 0,432
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Překonat smutek lze někdy jen příběhem

Protagonista Pěti ročních období, Filip Trezner nikdy neměl vlastní fantazii. Možná proto tak snadno přilnul k Sylvii, která měla představivosti, víry i naděje na rozdávání.

Když Sylvie umírá, ví, že aby se Filip úspěšně prokousal všemi fázemi smutku, bude si tyto schopnosti muset osvojit sám. Ve chvíli, kdy se svět vytvořený, snový, pohádkový prolíná s tím skutečným, ani Filipovi nezbyde, než začít přetvářet nicotu k obrazu svému. Jinak by totiž mohl ztratit nejen svou ženu, ale i dceru.

Pět ročních období připomíná se vším všudy Nekonečný příběh pro dospělé. Nabízí možnost vyrovnat se se ztrátou skrze vyprávění samotné, ba ho dokonce oslavuje, a podobně pracuje i s pojetím nicoty.

„Velký román – nezvyklý a originální počin“

Jan Štifter

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Klečka

Jiří Klečka

Jiří Klečka (1983) se narodil a vyrůstal v Ostravě. Už v dětství mu učarovaly příběhy, ať už ty knižní, nebo vykreslené na filmovém plátně. V současnosti pracuje jako manažer kvality v nadnárodní firmě, což mu mimo jiné umožňuje psát příběhy v různých koutech světa. Se svou ženou a dvěma dcerami žije ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ve Vyšehradu vyšly jeho romány Pět ročních období (2019), Papírové domky (2022) a Zapomenutá (2023).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM