EN

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů

Libor Kunte, Jan Gratias, Petr Pavelka


Nepostradatelná publikace pro všechny milovníky kaktusů!
Unikátní publikace, která svým rozsahem překonává vše, co doposud o daném tématu u nás vyšlo. Ať již množstvím popsaných druhů nebo bohatostí fotografického materiálu. U každého druhu je přehledně uveden jeho botanický popis, údaj o původním místě výskytu a nechybějí ani rady pro úspěšné pěstování v podmínkách střední Evropy. Jde bezesporu o knihu, která nadchne každého, kdo podlehl kráse těchto rostlin.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 520
EAN 9788026424499
Datum vydání 25.03.2019
Věk od 15
Formát 225x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 2,655
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Právě ve svých rukou držíte zcela unikátní publikaci, která svým rozsahem překonává vše, co u nás bylo doposud o kaktusech a jiných sukulentech vydáno. Kniha z pera zkušených odborníků přináší popis více než 850 druhů těchto rostlin a text doprovází přes 1 200 fotografií.

V úvodní části knihy je nejprve obecně popsáno, jaké rostliny jsou mezi sukulenty řazeny a jaké jsou základy jejich pěstování a využití. Poté následuje abecedně řazená část, ve které jsou seřazeny jednotlivé čeledi, a v jejich rámci jsou představeny samotné druhy. U každého druhu je přitom podle jednotné osnovy uveden jeho botanický popis, základní údaje o původním místě výskytu (včetně mapky) a stručné rady pro úspěšné pěstování v podmínkách střední Evropy.

Věříme, že tato encyklopedie potěší všechny, kteří podlehli kouzlu těchto exotických rostlin – ať už začínající pěstitele, pro které bude bohatou studnicí informací, nebo zkušené pěstitele, kterým se snaží představit mimo jiné i nově objevené druhy nebo ty, o kterých je v dosud vydaných publikacích málo informací.

Ing. Libor Kunte, Ph.D. (1968) vystudoval obory zahradnictví a rostlinné biotechnologie. Celoživotní zájem o sukulentní rostliny ho zavedl do nejrůznějších částí světa, zejména do Mexika, Jižní Ameriky, Namibie a na Madagaskar. Je autorem nebo spoluautorem několika knih o kaktusech, sukulentech a tropických rostlinách. Ve svém volném čase přednáší, fotografuje a publikuje v časopisech. Je členem redakční rady časopisů Kaktusy a Zahrádkář.

Mgr. Jan Gratias (1949) vystudoval učitelství přírodopisu. O pěstování sukulentních rostlin se zajímá již více než 40 let. Je autorem nebo spoluautorem řady knih zaměřených na pěstování sukulentů. Zasloužil se o přípravu a vydání původní české monografie o rodu Pelargonium. Více než 30 let publikuje v časopisech, přednáší na setkáních kaktusářských klubů a spolků, od založení v roce 1990 je členem výboru Společnosti českých a slovenských pěstitelů kaktusů a sukulentů.

Mgr. Petr Pavelka (1971) vystudoval obor molekulární biologie a genetika. O sukulenty se zajímá doslova od dětství a po roce 1992 podnikl několik desítek expedic do Jižní Afriky, na Madagaskar a do obou částí Ameriky. Vlastní a provozuje firmu Palkowitschia, s. r. o., která se zabývá pěstováním a prodejem sukulentních rostlin. Často přednáší v zahraničí, publikuje v časopisech a od roku 2003 je předsedou redakční rady časopisu Kaktusy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM