EN

Synové boha Slunce

Vzestup a pád říše Inků

Eva Farfánová Barriosová


Poutavé líčení dějin, kultury, každodenního života i náboženství v tajemné říši Inků
Kniha na téměř čtyřech stovkách stran podává živý a plastický obraz života ve starém Peru: od nejstarších kultur až po slavnou a poněkud tajemnou říši Inků, jež byla v 16. století vyvrácena španělskými conquistadory. Na základě svých archeologických bádání, studia a téměř tří dekád prožitých v Peru autorka popisuje nejrozmanitější stránky života tehdejších lidí, jak prostých, tak těch urozených. Knihu doprovází fotografická příloha.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 464
EAN 9788076011243
Datum vydání 06.05.2019
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,765
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Peru je nádherná země na západním pobřeží Jižní Ameriky. Tato země se však může pyšnit nejen krásnou přírodou plnou kontrastů, ale i tisíciletou historií. Jen málo zemí na této planetě má tak dlouhou a úžasnou minulost a jen málo zemí dalo zbytku světa tolik užitečných plodin, bez kterých bychom si náš život už vůbec nedovedli představit. První civilizace starých Peruánců začala již tři tisíce let před naším letopočtem, slavná říše Inků byla vyvrácen španělskými dobyvateli v 16. století. Mezi tím leží doba, kdy se formovala svébytná kultura i náboženství, jež svého vrcholu dosáhla právě v Incké říši. Tato kniha je věnovaná jejím dějinám, skromným začátkům, obdivuhodnému kulturnímu rozkvětu, kterého tento národ dosáhl během méně než sta let trvání své říše, i jeho úpadku a nečekanému zániku po invazi evropských dobrodruhů. Autorka čerpá ze svých znalostí incké kultury, jež získala v průběhu bezmála třiceti let strávených v Peru, mimo jiné bádáním na archeologických nalezištích. Zpracovává rovněž díla nejdůležitějších autorů, kteří se zabývali inckou problematikou především v posledních dvou desetiletích. Na bezmála čtyřech stovkách stran podává pestrý a detailní obraz všedního dne, světské i náboženské kultury v různých vrstvách incké společnosti.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Farfánová Barriosová

Eva Farfánová Barriosová

Eva Farfánová Barriosová (* 1950) je česká archeoložka, spisovatelka, pedagožka a turistická průvodkyně. Po studiu prehistorie a etnografie v Praze pokračovala ve studiu archeologie v USA. Od roku 1973 strávila téměř třicet let v Peru, kde se dále věnovala peruánské archeologii a etnologii. Později působila na vysokých školách v Limě. Je autorkou několika knih o Peru a peruánské historii v češtině: Peruánské obrázky (2005), Pohřbená tajemství starého Peru (2009) a Sexuální život ve starém Peru (2014) a řady odborných článků s oficiálními vrstvami kultury.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM