EN

Logopedické pexeso a obrázkové čtení C-S-Z-Č-Š-Ž

Bohdana Pávková


Učení je zábava - procvičte s dětmi výslovnost obtížných hlásek!
Publikace poslouží k procvičení výslovnosti problematických hlásek C-S-Z-Č-Š-Ž. Rodiče mohou se svými dětmi hravou formou pilovat slovní spojení, která jsou obvykle obtížná. Uvnitř knihy najdete pexeso s obrázky a slovy, která je třeba procvičit. Zábavné je pro děti také tzv. obrázkové čtení, přizpůsobené schopnostem malých čtenářů. Milé příběhy jsou většinou o přírodě.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 24
EAN 9788026613664
Datum vydání 14.01.2019
Věk od 4
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,13
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Publikace Logopedické pexeso a obrázkové čtení obsahuje:

1) obrázkové čtení (příběhy z přírody, vybraná slova k procvičení výslovnosti hlásek C-S-Z-Č-Š-Ž jsou v textu nahrazena obrázky)

2) logopedické pexeso

Logopedické pexeso je možné použít při nápravě řeči k procvičení již vyvozených hlásek C-S-Z-Č-Š-Ž. Dítě při hře pojmenovává obrázky, a tím si výslovnost hlásky procvičí.

V obrázkovém čtení se naučené a procvičené hlásky upevňují, čímž se usnadňuje jejich užívání v plynulé řeči. Dítěti přečteme celý text, ve kterém je zvýšená frekvence sledované hlásky, aby dítě mělo vzor správné výslovnosti i užití správných mluvnických tvarů.

Dítě pojmenuje názvy obrázků vyčleněných na okraji stránky. Potom mu čteme takové mluvní celky, které je schopné si zapamatovat, a dítě po nás opakuje. Při předčítání bychom neměli zapomínat na měkké hlasové nasazení, správnou výslovnost, přiměřenou hlasitost a tempo. Snažme se, aby naše česká řeč byla líbivá, ať děti mají v nás dospělých správný vzor k napodobení.

Začínající čtenáři si mohou texty číst sami.

Autorka

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM