EN

Bezlepková dieta

Pavel Kohout, Monika Vernerová


Moderní recepty dietní sestry doplněné radou lékaře.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788070218020
Datum vydání 27.02.2006
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,2
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Celiakie je onemocnění, kdy organismus reaguje nepřiměřeně na lepek obsažený v některých obilovinách. V České republice jí trpí 40–50 tisíc lidí. Dietní kuchařka zaměřená na bezlepkovou dietu přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z velkého a rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Kohout

Pavel Kohout

doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., se zabývá gastroenterologií (střevní mikrobiom, celiakie, idiopatické střevní záněty) a výživou (screening malnutrice, enterální a parenterální výživa, intenzivní metabolická péče). Vyučoval na lékařské a farmakologické fakultě UK v Hradci Králové, nyní působí v Praze na 3. lékařské fakultě UK v Praze a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Je členem České gastroenterologické společnosti, (předseda pracovní skupiny pro celiakii), Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče (místopředseda), České internistické společnosti a Fóra zdravé výživy.
Zobrazit profil autora

Monika Vernerová

Monika Vernerová

Monika Vernerová pracuje jako nutriční terapeutka v Thomayerově nemocnice. Své vzdělání a zkušenosti plně využila při psaní dietní kuchařky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM