EN

Ptáci bouře

Einar Kárason


Dramatický příběh o střetu skupiny islandských rybářů s neúprosnou přírodou.
Dvaatřicet mužů na palubě rybářského trauleru se už chystá na zpáteční cestu domů z newfoundlandských lovišť, když je zasáhne prudká ledová bouře. Celý povrch lodi vmžiku pokryje námraza a hrozí, že už tak přetíženou loď stáhne i s posádkou do smrtících vln. Bouře zuří dál a dál a muži na palubě i v podpalubí vedou zoufalý boj o přežití. Na otevřeném moři není před běsnícím živlem kam uniknout. V mrazivém sevření uvízly i další rybářské lodě, z nichž přichází zoufalé volání o pomoc..
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Stormfuglar
Původní jazyk islandština
Překladatel Marta Bartošková
Počet stran 120
EAN 9788074738111
Datum vydání 03.06.2019
Věk od 15
Formát 120x185 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,256
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dvaatřicet mužů na palubě trauleru plně naloženého úlovkem okouníků se už chystá vyrazit z newfoundlandských lovišť zpátky u domů na Island, když je zasáhne prudká arktická bouře. Celý povrch lodi zakrátko pokryje ledová námraza a hrozí, že už tak přetíženou loď stáhne i s posádkou do smrtících vln. Bouře zuří dál a dál a muži na palubě i v podpalubí vedou vysilující boj o přežití. Na otevřeném moři není před běsnícím živlem kam uniknout. V ledovém sevření uvízly i další rybářské lodě, z nichž přichází zoufalé volání o pomoc. Kárasonova kniha je inspirována skutečnými událostmi, při nichž si moře na rybářích vybralo krutou daň. Ptáci bouře vychází v překladu Marty Bartoškové.

Einar Kárason (*1955 v Reykjavíku) je islandský spisovatel a scenárista, který se řadí k nejčtenějším autorům své generace, nejvíce se proslavil díky trilogii z Ďábelského ostrova; první díl dokonce zfilmoval slavný režisér Fridriksson. Kárasonův román Zuřivost (2009) byl ve výběru na Cenu Severské rady a získal Islandskou knižní cenu. Ptáci bouře jsou první překlad do češtiny.

„Nejvýraznější rysem Kárasonova psaní je vnímavost pro různé hlasy.“ Bokmenntir.is

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM