EN

Trosečník sibiřský

Světlana Glaserová


Skutečný, sotva uvěřitelný příběh malého českého chlapce na cestách po obrovském sovětském impériu
Na jedné straně bolševické impérium 30. let 20. století živořící pod Stalinovou krutovládou a na druhé chlapec, napůl Čech, napůl Rus, který se dozvrácené doby a rozvrácené země narodil. Spolu s rodiči, snažícími se ukrýt před komunistickými represemi, se stěhuje tisíce kilometrů. Od Bajkalu po Vladivostok, od pouští Tádžikistánu po zasněžené sibiřské pláně a nakonec do vlasti svého otce. Československo ovšem v té době stojí na prahu války, a tak se sen o zemi zaslíbené rozplývá a peripetie pokračují...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788025909539
Datum vydání 20.09.2018
Věk od 13
Formát 163x238 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,733
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Třetí kniha spisovatelky a ilustrátorky Světlany Glaserové vznikla podle autentických vzpomínek jejího vlastního otce. Na jedné straně bolševické impérium třicátých let 20. století živořící pod krutovládou soudruha Stalina a na druhé malý chlapec, napůl Čech – napůl Rus, který se do té zvrácené doby a rozvrácené země narodil a prožívá zde své dětství. Spolu s rodiči, kteří se snaží ukrýt před komunistickými represemi, se stěhuje tisíce kilometrů po celém Sovětském svazu. Od Bajkalu po Vladivostok, od pouští Tádžikistánu po zasněžené pláně západní Sibiře a nakonec do vlasti svého otce. Československo ovšem v té době stojí na samém prahu druhé světové války, a tak se sen o zemi zaslíbené rozplývá a peripetie pokračují.

Hodnocení čtenářů

Karolina Ventluková
Tak rychle zapomínáme, jak se generace střídají. Neuvěřitelný, milý, dobrodružný příběh o jedné daleké cestě je o to silnější, že je pravdivý. Vtáhl mne do děje, usadil do kanape a zachumlal do deky, snad aby mi v té daleké Sibiři nebyla zima. Škoda, že Albatros této knize nevěnuje více propagace.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM