EN

Ledaže se spletu

Michael Třeštík


Sbírka sebeironických postřehů od nejpopulárnějšího seniora, který baví český internet svým pověstným ostrovtipem
České zdravotnictví a lázeňství by mělo opustit doktrínu, že zdraví vzniká brzkým vstáváním. Ono je vždycky víc možností. Teď třeba jsem si říkal, že bych si měl zacvičit. Ale pak mě napadlo, že bych si taky mohl dát cigáro, nebo uvařit kávu. A z toho už se vybrat dá… Úskalí manželství, politika i každodenní život v podobě hravých statusů nacházejících vtip v paradoxech všedního dne.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788026713142
Datum vydání 01.11.2018
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,28
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Nová dávka trefných postřehů vás nechá nahlédnout do života umělce, který si ze sebe umí udělat legraci za každé situace.

Diabetoložka se mě ptá: „Mám vám zase předepsat ty proužky na měření cukru, abyste je nemusel platit?“

„To budete hodná,“ říkám, „ušetříte mi peníze aspoň na dva dortíky.“ Chvíli bylo tak chladné ticho, že jsem radši omluvně dodal: „To ale jen kdyby v tý cukrárně neměli brokolici.“

Profesor Pirk říká, že délka života je daná geneticky, nedá se sebelepší životosprávou prodloužit, ale špatnou životosprávou že se dá zkrátit. Já zas říkám, že špatnou životosprávou se dá život možná o trochu zkrátit, ale rozhodně o hodně vylepšit.

Čtu, že v Austrálii chytili pětimetrovýho šedesát let starýho krokodýla. Je mi ho líto a věřím, že aspoň bojoval. Mne by už nejspíš dostali taky, ale jsem o deset let starší.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Barbora Danielová
Výborná kniha. Směju se nahlas.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michael Třeštík

Michael Třeštík

Původním vzděláním inženýr architekt je od roku 1989 na volné noze a pracuje jako výtvarný kritik, publicista a spisovatel. Několik let byl šéfredaktorem a vydavatelem literárního týdeníku TVAR a vydavatelem encyklopedií KDO JE KDO. Od roku 1992 je dramaturgem většiny filmů své ženy, dokumentaristky Heleny Třeštíkové. Vedle románu Zdi tvé (1988) a knih shrnujících jeho vtipné životní postřehy napsal také publikace o výtvarném umění, architektuře a designu určené pro děti a rodiče. Aktivně se věnuje kresbě. Patří k významným sběratelům a znalcům českého výtvarného a užitého umění. Od roku 2003 vede internetový obchod s uměním a starožitnostmi eAntik.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM