EN

Rozbijte očarované zrcadlo! Feministický retelling pohádky o Sněhurce.
Krásná princezna Sophie jela na projížďku lesem, když tu lovčí vytáhl nůž a… vzal si její srdce. Nemělo ji to tak překvapit. Zaslechla přece pomluvy. Říkali o ní, že je moc laskavá a naivní na to, aby vládla. Zbytečná princezna. Příšerná budoucí královna. A Sophie jim věřila. Každému otrávenému slovu. S pomocí sedmi lesních mužíků se jí povede přežít, dokáže však také posbírat síly a postavit se skutečnému zlu, nebezpečnému nepříteli, který za vším stojí?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Poisoned
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Špínová
Počet stran 320
EAN 9788075442642
Datum vydání 29.03.2021
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Hmotnost 0,443
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Bylo nebylo, dívka jménem Sophie projížděla lesem po boku královnina lovčího. Její rty měly barvu zralých třešní, její kůže byla bílá jako čerstvě napadlý sníh, její vlasy černé jako půlnoc. Když se zastavili, aby si odpočinuli, lovčí vytáhl nůž a… vzal si Sophiino srdce.

Nemělo ji to tak překvapit. Zaslechla přece pomluvy, šepoty. Říkali o ní, že je moc laskavá a naivní na to, aby vládla. Zbytečná princezna. Příšerná budoucí královna. A Sophie jim věřila. Věřila všemu, co o sobě zaslechla, každému slovu, jež otravovalo její duši, které lidi pronesou, aby zajistili, že se dívky jako Sophie nestanou příliš mocnými, příliš silnými.

S pomocí sedmi záhadných cizinců se Sophii povede přežít. Ale když jí dojde, že za všechno možná nemůže žárlivá královna, musí najít odvahu čelit ještě nebezpečnějšímu nepříteli. A dokázat, že ani nejtemnější magie neuhasí oheň, který plane v každé dívce, a že laskavost je tou největší silou vůbec.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jennifer Donnellyová

Jennifer Donnellyová

Jennifer Donnellyová vyrostla ve státě New York, v okresech Lewis a Westchester, a navštěvovala universitu v Rochesteru, kde vystudovala anglickou literaturu a evropské dějiny. Žije v Hudson Valley ve státě New York s manželem, dcerou a dvěma záchranářskými psy. Donnellyová píše knihy pro děti a mládež, jedním z jejích nejznámějších titulů je Kráska a zvíře: Zakletá v knize, která je převyprávěním klasického pohádkového příběhu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM