EN

Promlčení (audiokniha)

Jiří Březina


První díl detektivní série od držitele ceny za nejlepší českou detektivku!
Detektivní román o zločinech, které dlouho spaly za hraničním pásmem. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se mladý detektiv Tomáš Volf vyzpovídat člověka, který se tehdy vyšetřování účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra. Prostřednictvím jeho vzpomínek se Tomáš snaží získat informace, které ze spisů záhadně zmizely. Může ale věřit muži, ze kterého se stal politik s mizernou pověstí? A jak hluboko do minulosti se musí ponořit, aby odhalil, komu kdysi prošly dvě vraždy?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Interpret Jakub Saic
Délka 6 hodin 38 minut
Jazyk čeština
Počet stran 0
EAN 8594050424821
Datum vydání 21.06.2018
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství MOTTO
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,055
Typ CD audio

První případ podporučíka Tomáše Volfa

Mladý policista Tomáš Volf narazí při zkoumání promlčených vražd na podivné úmrtí, k němuž došlo v roce 1991 v zastrčené osadě Pasečky u rakouských hranic. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se Tomáš vyzpovídat člověka, který se tehdejšího vyšetřování přímo účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra Ondřeje Novotného. Prostřednictvím jeho vzpomínek se Tomáš snaží získat informace, které ze spisů záhadně zmizely.

Může ale věřit muži, ze kterého se stal politik s nevalnou pověstí? Jakou roli hrají v případu dějiny zapomenutého kraje? A jak hluboko do minulosti se musí Tomáš ponořit, aby odhalil, komu kdysi prošla nikoli jedna, ale dvě vraždy?

Detektivní příběh nositele ceny Jiřího Marka za úspěšnou prvotinu Na kopci.

Jiří Březina (1980) Narodil se v Českých Budějovicích. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy a živí se jako textař webových stránek. Miluje chození po horách a věnuje se elektronické hudbě. Stál u zrodu českého vydání kultovní knihy o hudebním průmyslu Manuál (Jak se dostat na vrchol hitparády).

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM