EN

Naší republice je 100 let

Jiří Martínek, RNDr.


Oslavme sté narozeniny naší republiky!
V roce 2018 oslavíme sto let od založení naší republiky. Za tu dobu ušla dlouhou cestu, na které ji provázely vzestupy i pády. Všechny tyto události a skutky se zapsaly do historie a vytvořily základ pro to, čím je naše země dnes. Pojďme si proto připomenout vše důležité, co se za uplynulých sto let odehrálo. Zavzpomínejme na to, co jsme vybudovali, ale i zničili. Připomeňme si, kde máme kořeny a inspirujme se tím, co nás proslavilo ve světě.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Hana Vavřinová
Jazyk čeština
Počet stran 108
EAN 9788025338759
Datum vydání 04.10.2018
Věk od 10
Formát 167x220 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,402
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V roce 2018 oslavíme sto let od založení naší republiky. Za tu dobu ušla velmi dlouhou cestu, na které ji provázely vzestupy i pády, prohry i vítězství. Všechny tyto události a skutky se zapsaly do historie a vytvořily základ pro to, čím je naše republika dnes.

Pojďme si proto připomenout vše důležité, co se za uplynulých sto let odehrálo. Zavzpomínejme na to, co jsme dokázali vybudovat, ale i zničit. Připomeňme si, kde máme kořeny a inspirujme se tím, co nás proslavilo ve světě.

• historie vzniku státu od roku 1918 do roku 2018

• státní uspořádání

• přelomové okamžiky

• symboly naší země

• hospodářské, kulturní, sportovní a vědecké úspěchy

• slavní Češi a Češky

… a spousta dalších informací, které by měl každý o své zemi znát a vědět.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek se narodil v Praze. Vystudoval geografii a historii na univerzitách v Praze a v Hradci Králové. Pracuje v Historickém ústavu Akademie věd ČR a přednáší také na vysokých školách (Praha, Ústí nad Labem). Je ženatý a má dva syny. Publikuje jak odborné práce, věnované hlavně dějinám přírodních věd a cestovatelství, tak popularizační knihy o českých i světových dějinách, ale také spolupracoval na řadě atlasů a turistických průvodců. Jeho hlavním koníčkem je rodina, cestování, ale také dobré pivo a sýry :)
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM