EN

Lovec jelenů

James Fenimore Cooper


Dobrodružná klasika vychází poprvé s ilustracemi Zdeňka Buriana!
James Fenimore Cooper je právem označován za jednoho ze zakladatelů dobrodružné literatury. Svým románem Poslední Mohykán spoluurčil základní motivy jednoho z čtenářsky nejoblíbenějších žánrů. Hlavní postava románu, lovec a zálesák Natty Bumppo, přezdívaný podle jelenicových kamaší Kožená punčocha, se však poprvé objevil ještě coby mladík v románu Lovec jelenů. Příběh v překladu Jiřího Joska vychází vůbecc poprvé s ilustracemi Zdeňka Buriana!

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Deerslayer
Původní jazyk angličtina
Počet stran 336
EAN 9788000057873
Datum vydání 24.02.2020
Věk od 9
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,78
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

James Fenimore Cooper je právem označován za jednoho ze zakladatelů dobrodružné literatury. Svým románem Poslední Mohykán spoluurčil základní motivy jednoho z čtenářsky nejoblíbenějších žánrů. Hlavní postava románu, lovec a zálesák Natty Bumppo, přezdívaný podle jelenicových kamaší Kožená punčocha, se však poprvé objevil ještě coby mladík v románu Lovec jelenů. Průzračná vodní hladina jezera ukrytého v klínu hor se stává dějištěm napínavého střetu indiánského kmene Huronů a rodiny lovce Toma Huttera. Na pomoc spravedlnosti přicházejí indián Čingašgúk, potomek slavných Mohykánů, a jeho přítel Kožená punčocha.

Román, který patří ke klasice americké literatury, doprovodil ilustracemi Zdeněk Burian. Tyto kresby – kvaše a pérovky – patří k tomu nejlepšímu, co Mistr dobrodružné ilustrace vytvořil, a je malou radostí pro všechny příznivce Zdeňka Buriana, že se dočkaly svého vůbec prvního otištění v této knize, více než sedmdesát let po svém vzniku.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM