EN

Temné nadání – Zlatá klec

Vic Jamesová


Dekadentní vize Anglie, ve které se mísí magie se syrovostí, láska s krutostí a intriky se statečností. První díl dystopické série.
Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, finance i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi ně nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce. V naději, že zůstanou pohromadě, nastupují Hadleyovi do služby společně se svými dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do nejhoršího pracovního tábora v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychového sídla nejmocnější rodiny v Anglii. Budou ještě někdy spolu?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Dark Gifts 1 – Gilded Cage
Původní jazyk angličtina
Počet stran 328
EAN 9788025340431
Datum vydání 24.01.2019
Věk od 15
Formát 145x210 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,524
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dekadentní vize dystopické Anglie, ve které se mísí magie se syrovostí, láska s krutostí a intriky se statečností.

Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, toky peněz i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi elitu nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce.

V naději, že zůstanou pohromadě, chtějí Hadleyovi nastoupit do služby společně se svými třemi dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do jednoho z nejhorších pracovních táborů v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychové sídla Jardinů, nejmocnější rodiny v Anglii.

Zatímco Luke přežívá ze dne na den, jeho sestry si užívají luxusu i nebezpečného přátelství se členy rodiny Jardinů. Všichni však stále myslí na jediné: jak uprchnout ze zlaté klece a být opět spolu…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Temné nadání"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vic Jamesová

Vic Jamesová

Vic Jamesová vystudovala historii na Merton College v Oxfordu. Nyní pracuje v televizi jako vedoucí vysílání aktuálních událostí a miluje příběhy ve všech podobách. Její programy pro BBC1 vysílaly zpravodajství z prezidentských voleb v USA v roce 2016 i z referenda o vystoupení Británie z EU. Dvakrát byla porotkyní v soutěži časopisu The Guardian Not the Booker Prize. Temné nadání – Zlatá klec je její první novelou, jejíž koncept vyhrál na Wattpadu hlavní cenu za nejvíc diskutovanou fantasy knihu. Žila v Římě a Tokiu, momentálně bydlí v Londýně.
Zobrazit profil autora

Recenze

kniznipristaviste.blogspot.com - Recenze – Zlatá klec

„Už od prologu mě kniha nesmírně vtáhla do děje. Akcí nabitý začátek, který nám ukazuje nešťastnou matku bojující o svobodu své dcerky, nakonec končí tragicky. A hned další kapitola začíná u šestnáctiletého chlapce, který řeší školu, aniž by tušil, že o několik hodin později se jeho život změní. Z prvního dílu nové série jsem nadšená.“
NAPIŠTE NÁM