EN

České pověsti - angličtina

anglicko-české vydání

Eva Mrázková, Ailsa Marion Randall


Nejznámější české pověsti v dvojjazyčném vydání
V bohatě ilustrované dvojjazyčné knize najdete nejznámější české pověsti, inspirované klasickým dílem Aloise Jiráska. Nechybí vyprávění o praotci Čechovi, o Libuši a jejich proroctvích, o silném Bivoji či o Horymírovi a jeho Šemíkovi. Zrcadlově uspořádaný text umožňuje kontrolu porozumění. Audio nahrávka, na které pověsti vypráví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na stránkách nakladatelství.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Atila Vörös
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788026613374
Datum vydání 05.11.2018
Věk od 8
Formát 210x270 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,794
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Pověsti provázely lidi odpradávna – vyprávění přibližovalo bájné příběhy z prastarých dob a umožnovalo uchovat si vzpomínku na významné události a nevšední postavy. V dvojjazyčné knize najdete nejznámější pověsti, inspirované klasickým dílem Aloise Jiráska, které do současného jazyka převyprávěla Eva Mrázková a do angličtiny přeložila Ailsa Randall. Publikaci doplňují krásné ilustrace Atily Vöröse.

• O Čechovi

• O Krokovi a jeho dcerách

• O Bivoji

• Libuše a Přemysl

• Libušina proroctví

• Dívčí válka

• O Horymírovi

• O králi Svatoplukovi

• O králi Ječmínkovi

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM