EN

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii (audiokniha)

Ladislav Zibura


Mladý poutník se vydá pěšky probádat Kavkaz. Očekává nenáročný výlet, situace se mu ale brzy vymkne z nohou.
Po dvojici bestsellerů přichází princ Ládík s další knihou – tentokrát o cestě do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Ladislav Zibura se vydává do těch nejzapadlejších vesnic, aby mohl poslouchat příběhy místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a sovětské nostalgie. Své zážitky z kavkazského putování Zibura líčí s tradičním humorem a sebeironií, pro které ho čtenáři nenávidí a milují. 1CD
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Interpret Ladislav Zibura
Délka 9 hodin 51 minut
Jazyk čeština
EAN 8594050424890
Datum vydání 21.06.2018
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,059
Typ CD audio

Po dvojici bestsellerů přichází Ladislav Zibura s novým dobrodružstvím – tentokrát se vydává do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Princ Ládík putuje po těch nejzapadlejších vesnicích, aby mohl naslouchat příběhům místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a nostalgie po sovětských časech. Své zážitky z kavkazského putování líčí Zibura s humorem a ironií, pro které si získal popularitu nejen u příznivců cestopisů. Ať už je zrovna ztracený v horách, bojuje s nepřízní počasí, nebo omylem jí grilovaného ježka, vše přijímá s dokonalým nadhledem. Ziburův příběh je svědectvím o půvabu svobody a lehkosti života na cestách.

O čem to je:

Mladý poutník se vydá pěšky probádat Kavkaz. Očekává nenáročný výlet, situace se mu ale brzy vymkne z nohou.

Komu to můžu koupit:

Všem příznivcům cestování, poutavých příběhů a humoru.

Co se mi na tom může líbit:

Vtip, dobrodružství, hodně obrázků a krátký text.

Jak to skončí:

Přežije a vrátí se domů stopem.

Audiokniha na 1 CD ve formátu MP3

Celková délka 9 hodin 52 minut

Čte Ladislav Zibura

Další tituly z řady "Pěškopisy Ladislava Zibury"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ladislav Zibura

Ladislav Zibura

Mladý český spisovatel a cestovatel Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) se za dobrodružstvím vydal hned po maturitě, kdy věhlasnou pouť do španělského Santiaga de Compostela absolvoval poprvé. Během studií žurnalistiky a ekonomie na Masarykově univerzitě pak podnikl pěší výpravu z Českých Budějovic do Říma a také se vydal napříč Tureckem a Izraelem do Jeruzaléma. Právě o asijském putování napsal svou první knihu – 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Kniha měla u čtenářů velký úspěch, a tak se Zibura rozhodl spolu s poutnictvím věnovat také psaní. V roce 2015 provedl čtenáře tříměsíčním putováním po Nepálu a Číně (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok později je zase vzal na Kavkaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roce 2019 vyšla Ziburovi kniha o stopování z Athén za polární kruh (Prázdniny v Evropě), za kterou dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pro cestopis roku. Ve svých 27 letech si pak autor udělal řidičák, aby mohl podniknout vysněnou prázdninovou cestu po rodné zemi, a zážitky z ní následně shrnul v knize Prázdniny v Česku. Na podzim 2021, přesně deset let od své první výpravy, se do Santiaga de Compostela vydal podruhé. V zatím poslední knize tak s humorem a ironií sobě vlastní líčí radosti i strasti novověkých poutníků, kteří putují bez nadsázky až na konec světa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM