EN

Tary: příběh parkouristy

Martin Jaroš, Taras Povoroznyk


Průvodce životem youtubera Taryho i fenomenální disciplínou parkour
Staň se parkouristou a poznej nevšední životní příběh známého youtubera Taryho! Z kluka, který vyrůstal na ukrajinské vesnici, se stal úspěšný youtuber, jehož kanál sleduje více než 450 000 odběratelů. Parkour se pro něj stal symbolem svobody a volnosti. Svými videi vzbuzuje neuvěřitelný zájem o tento fenomén a motivuje mladé lidi k pohybu. Kromě spousty zábavných historek najdete v jeho knize také návody, jak správně začít s tréninkem parkouru.
Získaná ocenění:
Český bestseller, 2019, Nejprodávanější kniha za rok 2018 v kategorii Česká literatura pro děti a mládež
Český bestseller, 2018, Český bestseller 2018: Česká literatura pro děti a mládež
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 296
EAN 9788075059703
Datum vydání 01.03.2018
Věk od 9
Formát 165x220 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,674
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Staňte se parkouristy a poznejte neobyčejný život známého youtubera Taryho! Kluk, který už od dětství hltal akční filmy, je členem akrobatické skupiny Urban Sense a účastnil se soutěže Česko Slovensko má talent. Pro mladého youtubera, jehož kanál sleduje více než 400 000 odběratelů, je parkour symbolem svobody a volnosti pohybu.

Ve své knize Taras Tary Povoroznyk odhalil nejen svůj životní příběh, ale i ty nejlepší postupy provedení vybraných prvků.



Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martin Jaroš

Martin Jaroš

Vystudoval na pražské FAMU scenáristiku a dramaturgii. Působil jako dramaturg Československé televize v Bratislavě, z jeho autorské literární činnosti uveďme knižní novelu Holubi, román Dívka ve tmě či knížku pro děti Abeceda zvířecí. V XYZ se stal spoluautorem několika knižních bestsellerů, například knihy Tary: Příběh parkouristy, Max Habanec: Život je skejt či Adam Ondra: Lezec tělem i duší. Je autorem několika scénářů k celovečerním a televizním filmům či rozhlasovým hrám.
Zobrazit profil autora

Taras Povoroznyk

Taras Povoroznyk

Taras Povoroznyk, známý pod přezdívkou Tary, se narodil v roce 1992 ve městě Ternopil na západě Ukrajiny. V devíti letech se s rodinou přestěhoval do České republiky, momentálně žije v Říčanech. Již od dětství byl fascinován uměním pohybu a jak sám říká, k této vášni ho původně přivedl parkourový film Yamakasi. V roce 2011 se přidal k akrobatické skupině Urban Sense, se kterou se v roce 2012 zúčastnil soutěže Česko Slovensko má talent. Záhy rozjel úspěšnou kariéru parkouristy, youtubera, kaskadéra i podnikatele. Řídí tři vlastní firmy – Enjoy the Movement, Tary Camp a Tary Workshopy. Svůj příběh sepsal do knihy Tary: příběh parkouristy.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM