EN

Strava pro běžce - i pro vegetariány a vegany

140 receptů vhodných i pro další sportovce

Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol


Síla a vytrvalost přijímaná pouze z rostlinné stravy opravdu není sci-fi!
Sportovní výživa založená na výhradně rostlinné stravě, bohatá na bílkoviny, minerály, sacharidy, vitamíny a zdroje poskytující dostatečné množství energie. Obsahující vše, co zejména běžci potřebují pro dosažení vytrvalosti a rychlosti. Nabízené chody jsou sestaveny tak, aby vyhovovaly rytmu tréninků a závodů. U receptů je uvedeno složení pokrmu v procentech (tuky, bílkoviny, sacharidy, minerály, vitamíny). Tato kniha svými 140 recepty ale zpestří jídelníček i dalším sportovcům, případně komukoli jinému.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Kuchnia dla biegaczy - sila z roslin
Původní jazyk polština
Počet stran 224
EAN 9788026413059
Datum vydání 28.11.2016
Věk od 14
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,558
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Síla a vytrvalost přijímaná pouze z rostlinné stravy opravdu není sci-fi!

Sportovní výživa založená na výhradně rostlinné stravě, bohatá na bílkoviny, minerály, sacharidy, vitamíny a zdroje poskytující dostatečné množství energie. Pokrmy v této knize svými nutričními hodnotami plně nahradí stravu živočišného původu, aniž by utrpěly vaše sportovní výkony, naopak jsou přínosnější pro zdraví, protože preferují zdravé a čerstvé suroviny před průmyslově zpracovanými produkty.

Obsahující vše, co zejména běžci potřebují pro dosažení vytrvalosti a rychlosti. Nabízené chody jsou sestaveny tak, aby vyhovovaly rytmu tréninků a závodů. U receptů je uvedeno složení pokrmu v procentech (tuky, bílkoviny, sacharidy, minerály, vitamíny).

Tato kniha svými 140 recepty ale dokáže zpestřit jídelníček i dalším sportovcům, protože myslí na dostatečný přísun živin potřebných pro správnou tvorbu svalové hmoty, na skladbu stravy snižující bolestivost svalstva, zvyšující rychlost jeho regenerace a plynule doplňující energii během výkonu.

Recepty jsou opravdu inspirující a některé u nás úplně nové, takže tato kniha může být i příjemným rozšířením stravovacích obzorů nejen sportovcům, ale komukoli jinému, kdo má rád luštěniny, ovoce, zeleninu, houby či semínka.

O AUTORECH:

Violetta Domaradzka – dlouhodobě se zajímá o výživu. Veganka, ultraběžkyně. Žena s nadšením. Je inspirací pro adepty zdravé výživy. Nezalekne se stokilometrové trati v horských podmínkách. Máma osmileté Poly.

Robert Zakrzewski – vždy aktivní, běhání se věnuje už velmi dlouho. Před několika lety začal s rostlinnou stravou. Velmi aktivní sportovec. Účastnil se mnoha maratonů, ultramaratonů a horských běhů.

Violetta a Robert jsou tvůrci polského týmu Run Vegan Team. Mezi jinými už zvládli běh na 100 mil (174 km) a běhy Řezník Ultra (100 km) a Řezník (78 km), oba v Polsku. Absolvovali je během jednoho týdne.

Daniel Parol – dietolog, který se věnuje výživě sportovců. Zkoumá výkon běžců, kteří jsou důslednými vegany. Je přesvědčen, že spojení sportu a rostlinné stravy zmenšuje riziko onemocnění civilizačními nemocemi jako jsou nádorová onemocnění, obezita, cukrovka typu 2 či ateroskleróza.

O ODBORNÉM KONZULTANTOVI ČESKÉHO VYDÁNÍ:

Pavel Houdek se živí čistě rostlinnou stravou již 16 let. Celou dobu aktivně sportuje, mimo jiné se věnuje i běhu. V roce 2015 se zúčastnil štafetového 350km ultraběhu Vltava run s kompletně veganským týmem, který v konkurenci bezmála dvou set týmů skončil dvacátý. Pavel Houdek se živi pohybem – pracuje jako instruktor Moderní sebeobrany.

O běhání, sportu a výživě přednáší, publikuje, natáčí videa a podcasty. Je zakladatelem sdružení Vegan sport club (www.vegansportclub.cz) a autorem jednoho z největších portálů o rostlinné stravě v ČR - www.veganka.cz.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM