EN

Vlasta Burian

Život za smích

Pavel Taussig


Za smích by dal vlastní život!
Vlasta Burian je v povědomí Čechů znám především jako filmová hvězda první republiky. I v době okupace zářil Burian na stříbrném plátně v českých komediích, které měly u porobeného obyvatelstva navodit pozitivní pocit a dojem idylického života v kulisách Protektorátu. Kolaboroval přitom, po válce odsouzený a zostuzený Burian, anebo ne? Jaké byly poválečného osudy tohoto herce? Málokdo ví, že pracova il jako pomocná síla na krkonošské boudě... Kniha přináší nově objevená fakta a vzpomínky očitých svědků!

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788025907160
Datum vydání 11.09.2017
Věk od 15
Formát 120x185 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,302
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Král komiků Vlasta Burian je v povědomí všech Čechů především jako filmová a divadelní hvězda na první pohled bezstarostného období první republiky. I v době okupace zářil Burian na stříbrném v plátně v českých komediích, které měly u porobeného obyvatelstva navodit pozitivní pocit a dojem idylického života v tehdejších Čechách. Kolaboroval přitom, po válce odsouzený a zostuzený Burian, anebo ne? Jaké byly poválečného osudy tohoto herce? Málo kdoví, že několik let trávil např. jako pomocná síla na krkonošské boudě… A jaký člověk vlastně byl Vlasta Burian? O tom vypráví nejnovější kniha filmového historika a badatele Pavla Taussiga. Kniha je druhým dílem volné trilogie o odvrácené straně života tří slavných českých herců, které – každého jiným způsobem – postihl totalitní režim a dohnal k životu v exilu, v zavržení, či dokonce téměř v kolaboraci. (Kniha „Hugo Haas Život jako film“ vyšla v r. 2015, titul „Jindřich Plachta Cesta do hlubin hercovy duše“ připravuje nakladatelství na podzim 2018.)

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Taussig

Pavel Taussig

Filmový historik, publicista, scenárista, spisovatel a autor námětu oscarového filmu Kolja Pavel Taussig pochází ze Zábřehu na Moravě. Po maturitě absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a po roce 1989 na této instituci přednášel. Podílel se na tvorbě mnoha pořadů České televize, například Úsměvy českého filmu, Příběhy slavných či Pod křídly Svatováclavské orlice. Své články o české kinematografii a jejích osobnostech publikuje v denním, kulturně společenském i odborném tisku. Je autorem více než desítky knih.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM