EN

Šifry pro děti

Radek Pelánek


Odhalíš, co je v šifře ukryto?
Více než 100 rozmanitých šifer čeká na odvážlivce, který se pokusí prolomit jejich tajný kód! S trochou trpělivosti by se to však mělo podařit nakonec každému. Šifry jsou uspořádány a označeny podle obtížnosti a k luštění nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti a pomůcky. Vše potřebné naleznete přímo v knize. Pokuste se šifrám přijít na kloub sami, s kamarády nebo třeba s rodiči. V závěru knihy jsou uvedeny jak nápovědy, tak i samotná řešení, tedy s výjimkou závěrečné, poslední, prapodivně podivné šifry...

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 80
EAN 9788026610700
Datum vydání 01.05.2017
Věk od 8
Formát 170x243 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,227
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Radek Pelánek je dlouholetým organizátorem velkých šifrovacích her pro dospělé, jako je Tmou nebo Sendvič. Pravidelně připravuje rozmanité šifrovací pokladovky pro zvídavé děti. Je také autorem knihy Hlavolamikon a dalších publikací o hrách a šifrách.

Kniha obsahuje více jak 100 zajímavých šifer: tajná písma, záhadné obrázky, podivné diagramy, maskovanou morseovku, zvláštní křížovky a mnohé další.

Šifry jsou uspořádány a označeny podle obtížnosti. K luštění nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti, stačí se rozcvičit na jednoduchých příkladech a postupně pokračovat ke složitějším.

V knize si to svoje najdou mladší luštitelé stejně jako starší a zkušenější. Šifry v první polovině knihy jsou určeny dětem již od 7 let, zatímco ty na konci knihy

mohou dát zabrat i dospělým.

Šifry jsou uspořádány do tematických dvojstran, můžete se těšit na pohádky, zvířata, oblečení, Vikingy, Egypt, moře nebo prozkoumávání vesmíru.

Kniha obsahuje i nápovědy a řešení, pouze úplně poslední speciální bonusová šifra je zahalena naprostým tajemstvím.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Pelánek

Radek Pelánek

Radek Pelánek je dlouholetým organizátorem velkých šifrovacích her pro dospělé, jako je Tmou nebo Sendvič. Připravuje nejrůznější šifrovací hry pro zvídavé děti, podílí se na tvorbě zážitkových akcí pro děti i dospělé. Je autorem řady knih, které se mimo šifer a her věnují i výuce a často obě oblasti spojují. Jako vysokoškolský učitel a výzkumník rád experimentuje a zaměřuje se na to, jak mohou být počítače nápomocné při učení.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM