EN

Mami, tati, já těm zlomkům nerozumím - 1. stupeň ZŠ

Irena Budínová


Zlomky vaše dítě ani vás nezlomí
Cvičebnice pomůže rodičům dětí, které si samy nevědí rady při počítání se zlomky. Učivo je seřazeno tak, aby se dětem objevovaly nové poznatky ve správném čase a posléze byly také správně zafixovány. Děti se zábavným způsobem seznamují se zlomkem jako částí celku a učí se základní úkony se zlomky na konkrétních modelech. Cílem je osvojit si základní vědomosti o zlomcích, na které dítě bude navazovat v učivu o zlomcích na druhém stupni základní školy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 52
EAN 9788026607953
Datum vydání 20.07.2015
Věk od 8
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,217
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Zlomky vaše dítě ani vás nezlomí

Co je zlomek? Čitatel, jmenovatel, zlomková čára. To je obvykle jediná informace, kterou si většina dětí pamatuje, avšak vůbec neví, co zlomek vlastně je, jaký má význam a také s ním potom neumí počítat. V publikaci se autorka snaží zábavnou formou vést děti tak, aby na základě svých vlastních zkušeností nejprve pochopily význam zlomku jako části celku a postupně dospívaly k pojmu zlomku jako čísla (racionálního). Na mnoha obrázcích a příkladech se děti dozvídají potřebné informace, řeší zajímavé úkoly. Cílem je, aby děti získaly prvotní informace o zlomcích a mohly je v budoucnu využívat v učivu o zlomcích na 2. stupni základní školy. Publikace je psána srozumitelně, může posloužit dětem, rodičům i učitelům ke snadnějšímu seznámení se s pojmem zlomek již od prvního stupně základní školy.

- RNDr. Růžena Blažková, CSc., katedra matematiky Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity

Mgr. Irena Budínová, Ph.D.

Působí na katedře matematiky Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, kde vyučuje některé matematické disciplíny a také didaktiku matematiky. Dlouhodobě se zabývá Montessori pedagogikou a výukou matematiky zážitkovou metodou. Orientuje se na práci s matematicky nadanými žáky, snaží se hledat cesty k matematice pro ty žáky, kteří jsou přesvědčeni, že na ni „nemají buňky“.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Irena Budínová

Irena Budínová

Zabývá se výukou matematiky na základní, střední a vysoké škole. Objevuje možnosti diferenciace výuky matematiky v běžné třídě a individualizace výuky. Po praktické i teoretické stránce se zajímá o výuku nadaných žáků a žáků se specifickými poruchami učení. Vytváří různé publikace, kterými chce pomáhat žákům i učitelům při zdolávání matematického učiva. Realizovala desítky kurzů pro učitele na témata diferenciace výuky, využívání pomůcek ve výuce matematiky, přechod od aritmetiky k algebře aj. Od roku 2018 se věnuje soukromému vyučování matematiky pod svojí značkou MatHelp, zaměřuje se na žáky ze znevýhodněných výkonových skupin – na žáky slabé, s poruchami učení i nadané. Realizuje přípravné kurzy na přijímací zkoušky na gymnázia a střední školy. Sedmnáct let působí na Katedře matematiky Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, kde připravuje budoucí učitele, šest let vyučuje na gymnáziu. V minulosti působila také na základní škole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM