EN

Příběhy rytířů kulatého stolu

Histoires des chevaliers de la Table ronde

Chrétien de Troyes


Ponořte se do světa středověkých rytířů a procvičte si francouzštinu!
V knize najdete příběhy o rytířích slavného krále Artuše. První z ních Lancelot aneb Rytíř s károu vypráví o lásce Lancelota k manželce samotného krále Ginevře. K tématu lásky se autor obrací i v románu Yvain aneb Rytíř se Lvem, tentokrát se jedná o lásku manželskou. Aby si ji rytíř zasloužil, musí odolat mnoha překážkám a projít skrze velká utrpení. Publikace je určena studentům francouzštiny mírně pokročilé úrovně a nabízí zkrácené a upravené příběhy v jazyce originálu, zrcadlový český překlad a cvičení.

Detailní informace

Jazyk francouzština
Počet stran 136
EAN 9788026607915
Datum vydání 27.07.2015
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,217
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

Kdo by neznal slavného krále Artuše a jeho rytíře! Odvážný Lancelot, statečný Perceval, nebojácný Yvain či překrásná Ginevra jsou beze sporu známými postavami nejen pro milovníky rytířských románů. Nyní máte možnost nejen se ponořit do světa urozených hrdinů a velkolepých dobrodružství, ale také si při tom procvičit francouzštinu!

V knize najdete zjednodušené verze románů od francouzského středověkého básníka a trubadura Chrétiena de Troyes. První z ních Lancelot aneb Rytíř s károu vypráví o lásce nejznámějšího rytíře Artušova dvoru Lancelota k manželce samotného krále Ginevře. Co zvítězí v tomto souboji: oddanost svému králi či vášeň k překrásné dámě? K tématu lásky se autor obrací i v dalším románu Yvain aneb Rytíř se Lvem, tentokrát se ale jedná o lásku manželskou. Aby si ji rytíř zasloužil, musí odolat mnoha překážkám a projít skrze velká utrpení.

Publikace nabízí:

• zkrácené a vhodným způsobem upravené příběhy v jazyce originálu,

• zrcadlový český překlad,

• cvičení, ve kterých si můžete ověřit, zda jste v textu správně porozuměli, nebo si procvičit slovní zásobu a gramatiku,

• slovníček pojmů spojených se světem středověkých rytířů.

Knihu doprovází CD ve formátu MP3, na kterém příběhy vypraví rodilí mluvčí.

Publikace je určena studentům francouzštiny mírně pokročilé úrovně (A2-B1 podle SERR pro jazyky).

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM