EN

Moje matka Françoise Saganová

Denis Westhoff


Román, který vrhá úplně jiné světlo na velkou postavu francouzské literatury.
Když Françoise Saganová zemřela, zanechala po sobě dluhy převyšující milion eur, ale také mimořádné literární dílo, zahrnující zhruba třicet románů a deset divadelních her, kterým hrozilo, že už nikdy nebudou moci oslovit čtenáře a diváky. A tak se její jediný syn rozhodl, že toto tíživé dědictví přijme a pokusí se splatit dluhy penězi z prodeje práv. Přitom zjistil, že tato žena vyhledávající nebezpečí a rozhazující peníze plnými hrstmi byla úplně jiná než ta, kterou znal on.

Detailní informace

Žánr životopis
Jazyk čeština
Původní název Sagan et fils
Původní jazyk francouzština
Počet stran 216
EAN 9788026704331
Datum vydání 20.07.2015
Věk od 0
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,326
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Román, který vrhá úplně jiné světlo na velkou postavu francouzské literatury

Françoise Saganová zemřela 24. září 2004 a zanechala po sobě dluhy převyšující milion eur. Ale zůstalo po ní také mimořádné literární dílo zahrnující zhruba třicet románů a deset divadelních her, kterým hrozilo, že už nikdy nebudou moci oslovit čtenáře a diváky. A tak se její jediný syn Denis Westhoff v roce 2006 rozhodl, že toto tíživé dědictví přijme a pokusí se splatit dluhy penězi z prodeje práv na její knihy a dramata. Přitom zjistil, že tato žena vyhledávající nebezpečí a rozhazující peníze plnými hrstmi byla úplně jiná než ta, kterou znal on – milující matka, jež ho pečlivě chránila před svou pověstí.

Rozhodl se tedy napsat knihu – knihu o Françoise Saganové-matce, kde shromáždil vzpomínky na veselé i smutné chvíle, příhody a rozhovory, které vrhají na tuto velkou postavu francouzské literatury úplně jiné světlo.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM