EN

Bůh, s. r. o.

Ondřej Neff


Nové revidované vydání božských povídek od klasika české sci-fi
Nové vydání povídkové sbírky obsahuje všech šestnáct příběhů, jak poprvé vyšly v roce 1997. Obsahuje významné práce, jako jsou „Potíže s elektřinou“ – naprosto původní verze příběhu, ze kterého vznikl kultovní román Tma. Jsou zde i povídky z arkadského cyklu, jako je „Hlídka 2“. Ocitneme se ve světě lidí, kteří si vytvořili svět svobody na Měsíci a zavrhli Zemi, zardoušenou v oprátce politické korektnosti. Vychází s novými komentáři autora, které ozřejmují vznik každé povídky.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 256
EAN 9788025903810
Datum vydání 30.03.2015
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,497
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Nové revidované vydání božských povídek od klasika české sci-fi

Nové vydání povídkové sbírky obsahuje všech šestnáct příběhů, jak poprvé vyšly v roce 1997. Obsahuje významné práce, jako jsou „Potíže s elektřinou“ – naprosto původní verze příběhu, ze kterého vznikl kultovní román Tma. Jsou zde i povídky z arkadského cyklu, jako je „Hlídka 2“. Ocitneme se ve světě lidí, kteří si vytvořili svět svobody na Měsíci a zavrhli Zemi, zardoušenou v oprátce politické korektnosti. Povídky zaujmou čtenáře strhujícím dějem a potěší ho ironickým nadhledem. Střídají se tu krátké anekdoty s rozsáhlými novelami, jako je titulní povídka o lidech, kteří se nechali zlákat vidinou stát se bohy a stvořiteli nových světů. Smrtící knihy z Gnardu vás mohou zahubit, ale tato kniha způsobí pravý opak. Roztočí vám v hlavě kolečka, o kterých jste zatím netušili, že je tam máte. Což je podle autorova názoru smysl dobré sci-fi.

Vychází s novými komentáři autora, které ozřejmují vznik každé povídky.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ondřej Neff

Ondřej Neff

Ondřej Neff je nezávislý novinář. Vydává internetový deník Neviditelný pes a odborný deník věnovaný fotografování Digineff. V žánru fantastické literatury začínal na půdě Albatrosu trojdílným cyklem Pán modrého meče. Vydal celkem sedm povídkových sbírek a dvacet románů. Největšího ohlasu se dostalo románu Tma, který popisuje, co všechno by se stalo, kdyby přestala fungovat elektřina. Mládeži je určena jeho poslední trilogie Tajemství pěti světadílů. Má rád technickou sci-fi s kosmickými loděmi, roboty a mimozemšťany. Takový je i jeho román Barbora a Zlatý robot, určený čtenářům od deseti let.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM