EN

Nevíte, co jíte

Jak vás klame potravinářský průmysl

Petr Fořt, Ivan Mach


To, do čeho zrovna koušete, není to, za co se to vydává
Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Pomohou vám v tom odborníci na výživu, kteří spojili své síly a v publikaci Nevíte, co jíte vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 264
EAN 9788026502746
Datum vydání 20.10.2014
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,63
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu.

Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu.

Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.

Kniha je přehledně rozdělena do tří částí:

Co jsou to tuky?

Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví.

Co jsou to cukry?

Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné.

Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě

Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Fořt

Petr Fořt

Odborník ve výživě s praxí v klinické biochemii, imunochemii a sportovní fyziologii, bývalý poradce reprezentačních týmů a profesionálních sportovců. Spolupracuje s odbornými lékaři především v oblasti preventivní medicíny a řešení obezity. Je autorem speciálního systému s názvem Komplexní nutriční typologie, který slouží k hodnocení nutričního stavu. Angažuje se v popularizaci zdravé výživy, v řešení obezity a dětské výživy a hodnocení specifických výživových stylů. Je autorem více než dvou desítek knižních publikací.
Zobrazit profil autora

Ivan Mach

Ivan Mach

Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a získal titul kandidáta věd v oboru fotoasistovaných reakcí kyslíku. Od sedmdesátých let se věnuje odborné sportovní a dietologické publicistice. Působí jako redaktor česko-slovenského vydání magazínu Muscle&Fitness. Je odborným garantem certifikovaných kurzů výživových poradců Nutris, prezidentem Aliance výživových poradců ČR a poradcem Lékařské komise Českého olympijského výboru. Je veřejně znám jako popularizátor fitness a konceptu vyvážené a individualizované výživy. Pracuje jako poradce pro výživu a životní styl.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM