EN

Princip stínu + CD

Smíření s naší temnou stránkou

Ruediger Dahlke


Fascinující cesta do temnot naší duše.
Podle učení C.G. Junga je stínem naše podvědomí – ta část osobnosti, jíž bychom nejraději nebyli, ale kterou se nakonec stát musíme, chceme-li být celiství. Náš stín, tedy naše temná stránka, je nám protivná, ale zároveň nás přitahuje. Je vlastně naším pokladem, obohacuje nás tak, jako máloco jiného. Dr. Dahlke nám ukazuje, jak náš stín vypátrat a jak se s ním konfrontovat, abychom ho nakonec mohli přijmout, integrovat do své osobnosti a možná dokonce i začít milovat.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Das Schatten-Prinzip
Původní jazyk němčina
Počet stran 208
EAN 9788026403555
Datum vydání 03.03.2014
Věk od 18
Formát 135x210 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,3
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Podle učení Carla Gustava Junga je stínem naše podvědomí. Je to ta osobnost, jíž bychom nejraději nebyli, ale kterou se nakonec stát musíme, chceme-li být celiství. Svůj stín, tedy svou „temnou stránku“, prociťujeme velmi ambivalentně: je nám protivná, ale zároveň nás fascinuje. Práce se stínem slouží k tomu, abychom se stali vědomými, a je tedy v pravém slova smyslu prací se světlem. Stín je vlastně naším pokladem, obohacuje nás tak jako máloco jiného. Vycházeje ze zákona osudu a pravidel hry života, odpovídá nejdůležitějšímu zákonu: zákonu polarity. Můžeme jej projektovat na druhé – anebo můžeme s jeho pomocí a spolu s ním osobnostně růst.

Ruediger Dahlke nám ukazuje, jak svůj stín vypátrat a jak se s ním konfrontovat, abychom ho nakonec mohli přijmout, integrovat do své osobnosti, a možná dokonce i začít milovat. Ten, kdo se pustí do práce na svém stínu, jak je představena v knize, se stane otevřenějším, laskavějším a tolerantnějším – vůči sobě i vůči jiným.

Dr. Ruediger Dahlke (*1951) je německý lékař a psychoterapeut, průkopník psychosomatické medicíny. Je autorem více než 40 knih, které byly přeloženy již do 27 jazyků; mezi zásadní patří Nemoc jako řeč duše, Nemoc jako symbol, Tělo jako zrcadlo duše nebo nejnověji Princip stínu, jehož 2. české vydání držíte právě v rukou. Kromě práce psychoterapeuta se věnuje psaní knih a pořádání seminářů. V roce 2012 založil se svou partnerkou poblíž rakouského Grazu léčebně-vzdělávací centrum TamanGa, kde nyní žije.

Součástí publikace je audio CD Práce se stínem s 16 léčebnými meditačními cvičeními vytvořenými dr. Dahlkem. Nahráno v češtině.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke je německý lékař a psychoterapeut, průkopník psychosomatické medicíny, který se také intenzivně věnuje psaní knih a pořádání seminářů. V roce 2012 založil poblíž rakouského Grazu léčebně-vzdělávací centrum TamanGa. Je velkým propagátorem veganské stravy. Napsal přes čtyřicet knih, které byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Všímá si v nich souvislostí mezi tělem a duší, psychikou a nemocí.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM