EN

Televizní idoly

Aleš Cibulka, Tomáš Pilát


V knize, která vychází k 60 letům televizního vysílání, si každý najde svůj idol.
Televize znamená defilé populárních osobností a v této knize najdete čtivé medailonky k mnoha z nich.Deset pamětníků televizní historie poskytlo speciálně pro tuto knihu svá svědectví a připojili vlastnoruční podpisy. Jak se třemi chlapy v chalupě – Lubomírem Lipským, Janem Skopečkem a Ladislavem Trojanem – cloumala nevídaná popularita, dokonce nabídky k sňatkům? Jak prožívala Vlaštovka Olga Čuříková v televizi srpen 1968? A jak se dnes daří první programové televizní hlasatelce Jarmile Šusterové?

Detailní informace

Žánr osobnosti
film
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788074041136
Datum vydání 29.04.2013
Věk od 15
Formát 166x239 mm
Nakladatelství EDICE ČT
Hmotnost 0,562
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V knize, která vychází k 60 letům televizního vysílání, si každý najde svůj idol. Ať už mezi herci a herečkami, seriály či večerníčky, zpěváky a hudebníky, mistry slova nebo těmi, co stáli v pozadí za kamerou.

Televize znamená defilé populárních osobností a v této knize najdete čtivé medailonky k mnoha z nich.

Deset pamětníků televizní historie poskytlo speciálně pro tuto knihu svá svědectví a připojili vlastnoruční podpisy. Jak se „třemi chlapy v chalupě“ – Lubomírem Lipským, Janem Skopečkem a Ladislavem Trojanem – cloumala nevídaná popularita, dokonce nabídky k sňatkům? Jak prožívala „Vlaštovka“ Olga Čuříková v televizi srpen 1968? A jak se dnes daří první programové televizní hlasatelce Jarmile Šusterové? S jakými herci si nejvíce užil kameraman Vladimír Opletal? Jak se z režiséra Františka Poláka stal Louis Armstrong? Co v dnešním televizním vysílání chybí Pavlíně Filipovské a jak její tatínek František Filipovský vzpomínal na první den televizního vysílání v Československu? Kdy se ze swingového zpěváka Josefa Zímy stal král české lidovky? A jak se Jana Štěpánková cítila v Takové normální rodince a jak jako lékařka v Nemocnici na kraji města?

S předmluvou generálního ředitele České televize Petra Dvořáka!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Aleš Cibulka

Aleš Cibulka

Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM