EN

Z čeho je Internet

Výprava do nitra světové sítě

Andrew Blum


Nakoukněte do nitra Internetu
Kam vede internetový kabel poté, co opustí váš byt? Kudy cestují informace, než se zobrazí v okně vašeho prohlížeče? Jak je zajištěno internetové propojení kontinentů, abyste mohli z tepla svého domova nakupovat na americkém Amazonu? Nejen tyto otázky objasní novinář Andrew Blum, který vám přiblíží, jak Internet funguje, jednoduchou, čtivou, netechnickou formou. Společně s ním nakouknete do světa kabelů a spojení, díky kterým Internet funguje.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Tubes: A Journey to the Center of the Internet
Počet stran 288
EAN 9788025138007
Datum vydání 05.08.2013
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,37
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Překlad světového bestselleru

Kam vede internetový kabel poté, co opustí váš byt? Kudy cestují informace, než se zobrazí v okně vašeho prohlížeče? Jak probíhá pokládání podmořských kabelů, kterými jsou propojeny jednotlivé kontinenty? Nahlédněte pod pokličku fungování Internetu a objevte fascinující svět kabelů a propojení.

Novinář Andrew Blum vám představí Internet z úplně nového úhlu pohledu. Nečekejte žádné technické podrobnosti, komplikované tabulky nebo složitá pravidla, na jejichž základě Internet skutečně funguje – Andrew vás místo toho seznámí s tím, jak se celosvětová síť postupně rozrůstala, kteří lidé se na jejím růstu podíleli a co všechno se stane, než se ve vašem prohlížeči zobrazí požadovaná stránka. S fungováním Internetu se seznámíte jednoduchou, čtivou, netechnickou formou. Dozvíte se, jak vznikala první síťová centra nebo třeba jak probíhá internetové propojování budov na newyorském Manhattanu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM