Pobyt v srdci Vysokých Tater si užijete v rodinném Penzionu Encián v centru Tatranské Lomnice. K objevování krás nejnižších velehor Evropy se stačí napojit na některou z mnoha turistických tras. Jistě také oceníte, že do moderního ski areálu to budete mít jen pár minutek. Těšit se můžete na lahodné snídaně či polopenzi i vstup do wellness s vířivkou a saunou.

O ubytování

Penzion Encián se nachází v samém srdci Vysokých Tater v Tatranské Lomnici. Penzion je díky své lokalitě skvělým výchozím bodem pro turistiku a výlety po národním parku.

Blízko to budete mít k bobové dráze (550 m), lanovka na Lomnický štít je vzdálena cca 1 km. Pokud se vám tedy takovou túru nechce celou absolvovat po svých, vyvezte se jí nahoru a udělejte si krásnou procházku po okolí Skalnatého Plesa, třeba rovnou po naučné stezce. A nouze nebude ani o další přírodní i historické krásy. Jen něco málo přes 5 km od penzionu se nachází nádherné Vodopády Studeného Potoka a vyznavače náročné vysokohorské turistiky vybízí ke zdolání tatranské vrcholy jako Slavkovský štít (9,8 km) nebo nejvyšší slovenská hora Gerlachovský štít (14,1 km). Za vidění stojí i nádherná ledovcová jezera Štrbské pleso (22,4 km) a Popradské pleso (22,4 km).

Všem zvídavcům jistě udělá radost návštěva galerie optických iluzí Tricklandia v nedalekém Starém Smokovci (6 km). Za vodními radovánkami a nerušeným relaxem pak můžete za každého počasí vyrazit do AquaCity Poprad (16,5 km). V zimě bude hlavním zdrojem zábavy lyžařské středisko Tatranská Lomnica (1,1 km), které je skvělou volbou pro zkušené lyžaře, začátečníky i rodiny s dětmi. V dolní části areálu jsou modré sjezdovky určené pro začátečníky. Na přestupní stanici Start je možné vydat se na náročnější svahy pro pokročilé sportovce. Součástí areálu je také jedna z nejstrmějších tratí na Slovensku – černá sjezdovka Lomnické sedlo s převýšením až 1300 m. Běžkaři mohou krásy Vysokých Tater obdivovat ze stovek kilometrů upravovaných bílých stop.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulně zařízených pokojích s TV, minibarem, posezením se stolem a křeslem, a vlastním sociálním zařízením (WC, sprcha, fén). Samozřejmostí je také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Penzion má vlastní stylovou restauraci, kde si vychutnáte nejen to nejlepší z české kuchyně, ale i z mezinárodní kuchyně. Užijete si i posezení v příjemném prostředí s krbem a barovým pultem . Během letních měsíců je otevřena i letní terasa.

Kde budete relaxovat?

Odpočinek si dopřejete nejen v přírodě, ale i během návštěvy privátního wellness. Připravena je vířivka, finská sauna i lehátka.

Cestujete s dětmi?

Pro vaše mrňousy je zde připraveno dětské hřiště s houpačkami a skluzavkou.

Penzión Encián

Penzión Encián

Tatranská Lomnica 32 , Tatranská Lomnica
Slovenská republika

Provozuje společnost:
GASTRO INTERNATIONAL, s.r.o. IČ: 36484873


+421 903 500 551

info@encian.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
1,2 km
Sjezdovka
1,1 km