Lipenská přehrada nabízí velké množství vyžití pro sportovce i milovníky relaxu. Kousek od ní se ubytujete v Hotelu Kilián *** a každý den si pochutnáte na polopenzi. A co ještě podniknout? Čertova stěna, hrad Rožmberk či Vítkův hrádek už čekají. Dítě do 5 let zdarma.

Ověřeno Travelkingem

“V Hotelu Kilián jsem byl už několikrát a musím zmínit hlavně paní majitelku, která nám vždy ochotně poradila, kam na výlety po okolí. Díky ní na nás také vždy čekala báječná snídaně i večeře a někdy i večerní hudební program v podání jejího manžela. Pobyt určitě doporučuji, rád se tam vracím.”

Martin Dittert - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Lednu 2021

O ubytování

Rodinný Hotel Kilián *** se nachází přímo na břehu Vltavy v obci Loučovice jen 4 km od hráze Lipna. Okolí hotelu nabízí po celý rok dostatek vyžití pro milovníky letních i zimních sportů, rodiny s dětmi a zkrátka každého, kdo si chce užít dovolenou v krásné přírodě jižních Čech.

V létě bude lákavou atrakcí především samotné Lipno (4 km), jehož hladina nabízí dostatek prostoru pro plavbu na katamaránech, windsurfing, kiteboarding, ale i poklidnou vyhlídkovou plavbu na lodi nebo na šlapadle. Na své si přijdou také rybáři, kteří si kromě Lipna mohou zalovit třeba ve Vltavě nebo v Pstruhařství Hůrka (25,6 km). A kdyby vám plavání v Lipně nebylo dost, navštivte nedaleký Aquaworld Lipno (5,3 km) se saunou, vířivkou a bazénem s protiproudem.

Pokud naopak nechcete trávit celý den u vody, v okolí hotelu najdete celou síť cyklostezek a turistických tras. Vydejte se na výlet třeba k přírodním rezervacím Čertova stěna (2,1 km) a Čertovy proudy (2,1 km). Projděte se Stezkou korunami stromů (8,5 km) nebo Medvědí stezkou (50 km), nejstarší naučnou stezkou na Šumavě. Obdivovat nemusíte jen přírodní monumenty, v okolí je i množství historických památek, například Cisterciánské opatství Vyšší Brod (4,5 km) nebo rozhledna Sterstein (22,4 km). Jižní Čechy jsou známé i pro své hrady a zámky, za návštěvu rozhodně stojí zámek Hluboká nad Vltavou (66 km), hrad a zámek Český Krumlov (32 km), hrad Rožmberk (12 km) nebo lovecký zámek Ohrada (62 km).

A nudit se nebudete ani v zimě, od hotelu to budete mít kousek do předních českých i rakouských ski areálů. Hned na břehu Lipna najdete Skipark Frymburk (8 km) se 2 sjezdovkami a snowtubingovou dráhou. Ve Skiareálu Lipno Kramrolín (5,6 km) na vás čeká 9 sjezdovek, dětský lyžařský park a výukové hřiště. Ve Skiareálu Hochficht (37,8 km) si užijete přes 20 km sjezdovek a Skiareál Sternstein (15,8 km) nabízí 4 sjezdovky, z nichž jedna má téměř 2 km. Ani Lipno nezůstává přes zimu ladem, zamrzlá hladina je rájem bruslařů, užít si můžete i snowkiting, lední jachting nebo nordické bruslení. Pošumavskou přírodu můžete brázdit také na běžkách nebo sněžnicích, nádherný výhled na zamrzlou krajinu si vychutnáte i pěšky, stačí vystoupat na Stezku korunami stromů, která je otevřená i v zimě.

Kde budete spát?

Ubytování budete v komfortním pokoji či apartmánu s výhledem na podšumavskou přírodu. Některé pokoje mají interiér inspirovaný různými hudebními styly.

Pokoje Standard jsou vybavené satelitní TV s plochou obrazovkou, minibarem a skříněmi k uložení věcí. Nechybí vlastní koupelna se sprchou či vanou a WiFi připojení. Do pokoje je k manželské posteli nebo dvěma jednolůžkům možné přidat ještě přistýlku.

Apartmány jsou oproti variantě Standard prostornější, kromě postele mají i posezení s pohodlným gaučem. Jinak zůstává vybavení pokojů stejné, nechybí tedy televize, WiFi, koupelna ani minibar. Také v apartmánu je možné připravit přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

Ráno se v hotelové Music restauraci posilníte snídaněmi servírovanými ve formě bufetu, večer vás budou čekat dvouchodové večeře. Hotelová kuchyně se specializuje na česká a evropská jídla, při jejichž přípravě je kladen důraz na čerstvost surovin. Nejen proto hotel nakupuje především od místních farmářů. Nezapomíná se ani na děti a hosty se speciálními dietními požadavky, pro které je možné připravit vhodná jídla na přání.

Kromě restaurace je součástí hotelu i Music bar, kde si můžete vychutnat svůj oblíbený drink a zatančit si na proskleném parketu s osvětlenou podlahou za zvuku živé hudby. V letních měsících se pobavíte i ve venkovním, částečně zastřešeném Saloonu, kde se pořádá grilování, opékání špekáčků a živá zábava.

Kde budete relaxovat?

Přímo v hotelu je možné využít k relaxaci wellness vybavené finskou saunou.

Něco navíc

Hosté mají k dispozici také úschovnu kol a lyží a garáž pro motocykly. Za poplatek si můžete zapůjčit dětskou postýlku, tenisové rakety a míčky, rybářské vybavení i elektrokola.

Hotel Kilián ***

Hotel Kilián ***

Loučovice 248 , Loučovice
Česká republika

Provozuje společnost:
WIZARD STORM s.r.o. IČ: 17631122


+420778077273

info-hotelkilian@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od jezera
4 km
Zastávka
100 m
Aquapark
5,5 km
Sjezdovka
6 km