Poznejte všechny krásy a památky Českého Krumlova. Nově zrekonstruovaný Pension Franko s rodinnou atmosférou je ideálním výchozím bodem. Během 10 - 15 minut od něj dojdete ke všem důležitým místům v centru města. V ceně je navíc zahrnuta snídaně a konzumace kávy a čaje po celý den.

O ubytování

Rodinný Pension Franko se nachází v klidné části Českého Krumlova, cca 600 metrů od historického centra města. Jde o ideální výchozí bod k procházkám po památkách, ale i aktivní dovolené – v okolí najdete tenisové kurty (3 m), plavecký bazén (350 m), skatepark (600 m) a další sportovní zařízení.

Jen 3 minuty chůze od pensionu na vás čeká technická rarita – grafitový důl (280 m), kde si v hloubce 70 m pod povrchem země prohlédnete, jak se těžila tuha, a svezete se důlním vláčkem. Za cca 15 minut potom dojdete k hradu a zámku Český Krumlov s ikonickou hradní věží (950 m). Poté můžete pokračovat do nádherné zámecké zahrady (1,1 km) s letohrádkem Ballarie. Přímo před letohrádkem je umístěno slavné otáčivé hlediště, které je významnou letní scénou Jihočeského divadla.

O atraktivní výletní cíle ovšem není nouze ani mimo město. Patří k nim například hrad Dívčí kámen (12 km), zámek Rožmberk (26,5 km) nebo Stezka korunami stromů Lipno (38,6). Pokud patříte mezi vyznavače aktivní dovolené, zavítejte k vodní nádrži Lipno (19,5 km), která nabízí nekonečné možnosti sportovních aktivit a vyžití po celý rok. V zimě si zde dokonce zalyžujete ve Ski areálu Lipno (37,2 km) či ve Skiparku Frymburk (30,3 km).

Kde budete spát?

Pension nedávno prošel rekonstrukcí, ubytováni proto budete v jednom z renovovaných pokojů, které jsou laděné do světlých barev. Pokojů je zde pouze 11, takže je zaručen dostatek soukromí. K dispozici budete mít buď manželské lůžko nebo dvě oddělené postele, televizi, lednici a vlastní koupelnu se sprchovým koutem.

Na čem si pochutnáte?

Součástí pensionu není klasická restaurace, podávají se zde ale kontinentální snídaně. O zajímavá gastronomická místa ale samozřejmě nebudete mít v Českém Krumlově nouzi, vyzkoušejte třeba oblíbenou restauraci Rožmberská bašta (1,1 km).

Pension Franko

Pension Franko

Chvalšinská 252 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Kamil Šťastný IČ: 87373297


+420 728 658 175

pensionfranko@email.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
25 km
Běžkování
30 km