Užijte si nezapomenutelnou dovolenou v Resortu Orsino, který najdete v Horní Plané u Lipenské nádrže. Těšit se můžete na polopenzi, relaxaci ve wellness se saunou, vířivkou a bazénem, ale i na outdoorovou hru, slevu na masáže nebo zapůjčení koloběžek a trekových holí. K Lipnu to budete mít jen kousek.

O ubytování

Nově vybudovaný a moderně zařízený Resort Orsino **** je komplex čtyř samostatných budov, který se nachází přímo na břehu vodní nádrže Lipno nedaleko obce Horní Planá. Nádherná okolní příroda a blízkost Národního parku Šumava zaručují skvělé možnosti výletů a sportování po celý rok.

Rozsáhlá síť značených turistických stezek vás dovede například na nedalekou rozhlednu Dobrá voda (2 km), k Plešnému jezeru (15 km), na Vítkův hrádek (38 km) nebo ke Stožecké kapli (28 km). Překrásný výhled na Lipno a okolní vrcholy budete mít ze Stezky v korunách stromů (35 km). Autem se během půl hodinky dostanete do Českého Krumlova (30 km), který vás okouzlí svým nádherným historickým centrem a památkami UNESCO.

Během léta se můžete osvěžit na nedaleké pláži Horní Planá (1 km), která je považována za vůbec nejkrásnější pláž na Lipensku. Najdete zde také skvělé podmínky pro rybaření a houbaření. Za zimními radovánkami se vydejte do ski areálu Lipno nad Vltavou (35 km), případě do ski parku Frymburk (30 km).

Z cílů na rakouské straně hranice doporučujeme lyžařský areál Hochficht (20 km), běžecké trasy kolem Schönebenu (20 km) a rozhlednu Moldaublick (21 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 41 světlých stylových dvou až třílůžkových pokojů s možností přistýlky. Každý pokoj je kromě nového nábytku a pohodlných lůžek vybavený také televizí, WiFi připojením a minilednicí.

Dvoulůžkový pokoj Klasik je ideální pro pobyt 2 osob, je do něj možné přidat dětskou postýlku. Pokud cestujete s dítětem, bude skvělou volbou Třílůžkový pokoj Klasik, kde je kromě manželského lůžka také jedna oddělená postel.

Dvou a třílůžkové pokoje Deluxe jsou prostornější, komfortnější a především se mohou chlubit výhledem na hladinu Lipna. Navíc je jejich součástí terasa s posezením. Do těchto pokojů je možné přidat přistýlku, takže jsou ideální až pro 4 osoby.

Na čem si pochutnáte?

Na výborných bufetových snídaních i večeřích si pochutnáte v restauraci s nádherným výhledem na Lipno. Pokrmy jsou připravovány z čerstvých regionálních surovin. Na snídaních si vyberete z bohaté nabídky sladkých i slaných jídel, a to jak ve studené, tak teplé formě. Večerní bufet obsahuje 1 druh polévky, 2 masové pokrmy, 1 vegetariánský pokrm, přílohy, bohatý výběr předkrmů a salátů.

Samozřejmostí je také široká nabídka nápojů včetně kvalitních českých i zahraničních vín a domácí dezerty.

Kde budete relaxovat?

Wellness centrum je přístupné na pokojovou kartu a najdete ho v budově A. Součástí je vyhřívaný bazén s výhledem na Lipno (teplota vody 28 °C, otevřen od 9:00 do 21:00 hodin) a finská sauna s vnitřní a venkovní relaxační zónou (otevřena od 16:00 do 21:00 hodin). K dispozici je také privátní vířivka (za příplatek) a místnost na masáže, které si můžete se slevou doobjednat.

K resortu patří také soukromá písečná pláž s lehátky, kde můžete relaxovat, opalovat se, anebo se osvěžit v Lipnu.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je u hotelu dětské hřiště s pískovištěm, 2 klouzačkami a 2 druhy houpaček.

Něco navíc

Součástí areálu je hřiště na míčové hry a kroket, zahrát si tu můžete také kulečník.

Také si zde můžete zapůjčit koloběžky, nafukovací kajaky a paddleboardy, k dispozici je také kolárna a lyžárna.

Resort Orsino ****

Resort Orsino ****

Volarská 167 , Horní Planá
Česká republika

Provozuje společnost:
Chenen a.s. IČ: 27221539


+420 381 001 700

rezervace@orsino.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od jezera
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
26 km
Sjezdovka
19 km
Běžkování
20 km