CELÝ KVĚTEN DOPRAVA ZA 25 KČ PŘES VÝDEJNÍ MÍSTA PPL

Revolver Revue 89

Běžná cena: 99 Kč
Sleva: 11%
Naše cena: 88 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0160375
Nakladatel: Revolver Revue
Vazba: brožovaná
Počet stran: 240
Rok vydání: 2012
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Nakupoval jsem zde již poněkolikáté, mají knihy za rozumné ceny. Jsem spokojen.“

Revolver Revue 89 88 CZK Nové Skladem

Přílohou zimní RR je kniha Víta Kremličky, skrývající pod názvem Smrti stejně neuniknu - to ti mohu slíbit dopisy a pohlednice z let 1982-1989 adresované Viktoru Karlíkovi, které jsou jedinečným průzorem do světa undergroundového básníka v komunistickém Československu, ale především dalším dokladem autorova svébytného tvůrčího stylu.

Číslo otevírá esej o osobnosti Vladimíra Kozy († 17. 6.2012), lékaře mimořádných odborných a lidských kvalit, o němž Petr Jindra například píše: "Jeho cílem nebylo jen ,technicky' zbavit nemocného choroby, nýbrž vrátit mu to, co tvoří součást jeho života a co mu chtěla nemoc vzít; to znamená nebrat mu nic z toho ani během léčby, není-li to pro její průběh nutné. Kuřáci mohli kouřit, pacient, zesláblý po transplantaci, trávil na pokoji čas se svým psem…" Představujeme rukopisy dvou románů: Cestu bratra Jaromíra napsala Milena Fučíková, Marnou práci Karel Haloun. Prózu zastupují i povídky Vratislava Kadlece a nová RR rubrika Scenáristická dílna, pro kterou bude Martin Ryšavý vybírat z prací studentů FAMU - Borjana Dodova je autorkou textu Asfaltová pláž: "Řekla, že svět je jen zdánlivě bezpečný. Všechny hrozby jsou permanentně přítomné. Přibývají, sčítají se a násobí, ale nikdy, a to je důležité, nemizí. Proto je jich tolik: nukleární zbrojení, nukleární odzbrojení, globální oteplování i lokální ochlazování, smrtící pandemie, úbytek fertilních spermií, mizení deštných pralesů, konec národních států, ekonomický kolaps a supervulkány, o srážkách s asteroidy, výbuších supernov a vyhasínajícím Slunci ani nemluvě."
"Jelikož se u nás na vsi ovšem občas říká ,kurva´, tak si doprdele říkám, proč bych si já jako do píči nemoh ty vole ulevit, když mě to tu celý sere a celou tuhle vyjebanou civilizaci i s jejíma hodnotama bych nechal udělat svíčku a postavil tak na hlavu její hodnoty," říká Xavier Baumaxa Janu Čumlivskému v rozhovoru, který provází výbor básní Em Rudenka, recitujícího na Baumaxových koncertech. Joseph Mitchell "psal o lidech, které potkal; on sám zůstával zcela utajen", poznamenává Tereza Límanová o legendárním přispěvateli časopis The New Yorker, z jehož díla, u nás takřka neznámého, publikujeme jednu "feature story". S malířem Milošem Síkorou, který od konce osmdesátých let žije ve Francii, hovoří Jean-Gaspard Páleníček, publikujeme i ukázky Síkorových prací. Do Paříže odešel v roce 1947 také Miroslav Šašek, jehož portrét připravila Olga Černá: Šaškovy ilustrované dětské knihy o různých městech světa vyšly v desetitisícových nákladech v mnoha zemích a přinesly autorovi mnohá ocenění - v Čechách je dodnes takřka neznámý. Dalším z mladých malířů, které v RR uvádí Petr Vaňous, je Jakub Sýkora. Martin Langer představuje pozoruhodné skulptury, které se Františka Blechová v požehnaném věku "rozhodla vytvářet na zahradě svého domku v Biskupicích u Hrotovic". Esej Pavla Kaliny je věnována Broumovsku, zatímco do různých koutů světa designu nahlížejí příspěvky Petra Babáka, Jana Čumlivského či Karla Halouna. Cyklus Ateliéry pokračuje u Pavla Reisenauera a autoři Couleuru kriticky pojednávají nejen o českých a zahraničních knihách a výstavách.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Pozítří (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 15.05.2024 (ST)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč 15.05.2024 (ST)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 15.05.2024 (ST)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 16.05.2024 (ČT)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 15.05.2024 (ST)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 15.05.2024 (ST)
Doručení na adresu 79 Kč 15.05.2024 (ST)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 15.05.2024 (ST)
Kurýr PPL SK 169 Kč 20.05.2024 (PO)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)