La Felce Felcebianco

Prodej skončil

Zpět do kategorie

Kód:
2779
EAN:
8594057573508
Značka:
Felce

LA FELCE
La Felce je malé vinařství, které se nachází mezi zemí a mořem na úpatí kopců obce Ortonovo, v provincii La Spezia v Ligurii, a vyrábí jak bílá, tak červená vína se silným zaměřením na kvalitu a autentičnost produktů. Jejich hlavním zájmem je, aby hrozny mluvily samy za sebe. Odrůdy, které pěstují, jsou Trebbiano Toscano, Vermentino, Malvasia di Candia, Massaretta, Canaiolo, Barbera, Cabernet, Alicante a Albana di Romagna. Rodinné vinařství založil Andreův dědeček v roce 1950, zatímco Andrea Marcesini společnost převzal v roce 1998 a jeho první plnění do lahví proběhlo v roce 2001. Vinice se rozkládají na 5,5 ha a jsou rozloženy na několika parcelách. Vinice Vermentina se nacházejí v kopcích v obci Castelnuovo Magra na jílovitých půdách, zatímco vinice vyhrazené pro červená vína leží v nížině Ortonovo na písčitě-oblázkových půdách. Průměrný věk vinné révy je 25 let, přičemž některé exempláře dosahují dokonce 90 let. Poloha blízko moře vytváří perfektní mikroklima jak v létě, tak v zimě. Andrea zaměřil svou produkční filozofii na udržitelné praktiky a rozhodl se řídit principy ekologického zemědělství a zcela se vyhnout použití chemie. Prostřednictvím vína se vinařství daří vyprávět příběh a tradice své země, ponořené do bujné středomořské vegetace. Vinařství je známé a oceňované i za hranicemi regionu pro pravost a kvalitu svých vín, dokonce spadá do omezeného seznamu producentů „Triple A“.

Felcebianco
Cuvée „Felcebianco“ je autentické suché bílé víno s velmi přesvědčivým charakterem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností.

Sklizeň je přísně manuální, macerace na slupkách probíhá 48 hodin. Následuje spontánní kvašení v nádobách z nerezové oceli bez přidání vybraných kvasinek a zrání na ušlechtilých kalech, rovněž v nerezu.

Místo původu: Itálie, region Ligurie, provincie Spezia, obec Ortonovo
Vinařství: Azienda Agricola La Felce di Marcesini Andrea
Biologický certifikát: IT-BIO
Barva: bledá slámově žlutá
Odrůda: Trebbiano Toscano (bílá odrůda, která dodává vínu strukturu a svěžest), Vermentino (bílá středomořská odrůda, která miluje moře a dává čerstvé, jednoduché, pikantní a velmi pitelné víno) a Malvasia di Candia (bílá odrůda, poloaromatická, která dává vínu dobrou strukturu a dlouhověkost)
Vinice: s celkovou rozlohou tří hektarů a průměrným stářím keřů 40 let. Počasí je během celého roku mírné s ne příliš chladnými zimami, horkými léty a blahodárným větrem od moře. Vinice je obdělávaná dle biologických kritérií. Sklízí se výhradně ručně
Půda: písčitě oblázková a jílovitá
Roční produkce: cca 8 000 lahví
Chuť: suchá a příjemná s jemnou, elegantní mineralitou
Vůně: svěží, ovocná, květinová a lehce minerální
Párování s jídlem: hodí se skvěle k rybím předkrmům, mořským plodům a rybím pokrmům, těstovinám i sýrům
Doporučená teplota při podávání: 10–12 °C

Toto bílé víno pochází ze země ITÁLIE.