Japonské whisky

Momentálně nedostupné

3 560 Kč

Cena před slevou 4 030 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4897
Země původu:
JAPONSKO
Objem:
2,1 l
% alkoholu:
43,0 %

Zvýhodněný set japonských whisky obsahuje Nikka Days (0,7 l), Hatozaki Pure Malt (0,7 l) a Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 (0,7 l). 

Nikka Days 
Nikka Days je svěží, květinová japonská whisky s příjemným kouřovým nádechem. Díky svému senzorickému profilu je ideální pro ty, kteří chtějí vkročit do světa oceňovaných japonských whisky Nikka a vydat se tak po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky a otce japonské whisky.

Nikka Days je blend jemných obilných a mírně rašelinových sladových whisky ze dvou destilerií společnosti Nikka – Joiči a Mijagikjó. Jeho středně plné tělo odkrývá spoustu květinových a příjemně ostrých chutí, které se prolínají s vanilkou a karamelem na pozadí a s jemným, charakteristickým nádechem rašelinové nakouřenosti v závěru.

Vůně: Svěží a ovocná. Bílé květy, pomerančový květ, hrušky, citrusy.
Chuť: Přímočará, hladká. Obiloviny, slad, toffee, pražené ořechy a vanilka. V závěru meruňky, slad, vanilka a prchavý dotek rašeliny.
Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari (led, 1 díl whisky, 3 díly neperlivé vody). Nikka Days se skvěle hodí k lehkým letním jídlům nebo čerstvému ovoci.

Hatozaki Pure Malt 
Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké.

S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master disitiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou, mírnou zimou a horkým, vlhkým létem, které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo, odkud pochází, a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie.

Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku, který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 1620. Jde o symbol spolehlivosti, otevřenosti světu i obchodu a výměny zboží a nápadů a je tak příznačným názvem pro blended whisky palírny Kaikyo,

Hatozaki whisky jsou elegantní, hladké a mimořádně přístupné. Zároveň se vyznačují úctyhodnou komplexitou a vyvážeností, pro kterou jsou japonské whisky známé. Jsou výsledkem precizní práce, respektu k řemeslu a jeho porozumění, od pečlivého výběru destilátů, které tvoří každý blend, přes typ dřeva, jeho historii a stupeň vypálení, až po precizní blendování, včetně dvoustupňového procesu. Kimio Yonezawa má s destilací třicetileté zkušenosti a jeho zvědavost, spolu s hlubokou úctou k západní tradici destilace, stále posouvají hranice jeho díla.

Hatozaki Pure Malt se vyrábí 100 % ze sladové whisky. Zraje 5 až 6 let v sudech po bourbonu, sudech po sherry a sudech z japonského dubu mizunara. Lahvuje se vždy v malých várkách (méně než 20 sudů) a není dobarvována ani filtrována zastudena.

Je to zakulacená, bohatá, nerašelinná whisky. Nasládlé tóny sladu a sušeného ovoce jsou v ní doplněny lehce kouřovým podtónem a aromatickým tónem medu v závěru.

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 
Jediná blended malt whisky v portfoliu Nikka – tzn. jedná se o blend výhradně sladových whisky ze dvou palíren společnosti Nikka: Joiči a Mijagikjó. Jméno nese po zakladateli společnosti Nikka a otci japonské whisky (Masataka Takecuru).

Při vzniku nové verze whisky Taketsuru Pure Malt byl v porovnání s předešlou verzí použit vyšší podíl sladových whisky z palírny Joiči; v blendu nicméně stále převažují sladové whisky z palírny Mijagikjó.

Dokonalá rovnováha jemnosti a komplexnosti; v senzorickém profilu se výrazně projevuje vliv sudů po sherry a repasovaných sudů použitých při staření.

Vůně: Ovocná. Výrazné aroma citrusů, jako je pomeranč, a tóny šťavnatých hrušek. Komplexní vůně se postupně rozvíjí a odkrývá jemné bylinné tóny s náznakem rašeliny a nepatrné hořkosti, zatímco původní vůně pomeranče přechází v grep.
Chuť: Zaoblená a delikátní. Obilná chuť s tóny koření a kandovaného ovoce.
Zakončení: Přidává se jemná hořkost s náznaky rašeliny, připomínající tmavou čokoládu.

Tato whisky pochází ze země JAPONSKO.