10. červen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Upozorňujeme, že zboží z archivu může mít lehce poškozený obal.
Řada Habitation Velier vznikla ze spolupráce Lucy Gargana ze společnosti Velier a vyhlášených světových destilerií. Zaměřuje se na rumy, které vznikají kotlíkovou destilací, zrají výhradně v tropickém prostředí a lahvují se bez přidaného cukru či jiných přísad ve vysoké nebo sudové síle.
Tento rum je výsledkem nového partnerství mezi společností Velier a majiteli palírny Takamaka, která se nachází na ostrově Mahé na Seychelách. Richard a Bernard d'Offay palírnu založili v roce 2002 a rum zde vyrábí řemeslnými postupy za použití melasy i čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Pro Habitation Velier byly vybrány rumy z cukrové třtiny vyrobené 100 % kotlíkovou destilací.
Místní cukrová třtina je vzácná. Na ostrově jí pěstuje sdružení pouze asi 40 nezávislých farmářů, na odlehlém místě v horách a bez použití pesticidů. Terroir ostrova Mahé je unikátní: žulová půda, nízká nadmořská výška, vysoká vlhkost a mořský vánek. Fermentace probíhá 3-5 dní za použití vlastního kmenu kvasinek a místního zdroje vody.
Habitation Velier Takamaka 2018 představuje první pure single rum značky. Vyroben je z rumu destilovaného v roce 2018, který byl na 3 roky uložen do francouzských sudů Radoux. Andělská daň byla v tomto tropickém klimatu více než 11 %. Obsah kongenerů je 564,4 g/hlpa, z čehož 58 g/hlpa jsou estery. Rum představuje světovou premiéru.
Aroma: rafinované a komplexní, s tóny posekaného sena, muškátového oříšku a guavy.
Chuť: plná a živá, s tony grepů, broskví, hyacintu a včelího vosku.
Závěr: dlouhý a hladký, s tóny cukrové třtiny, verbeny, máty a kafru.
Je možné si objednat maximálně 2ks/objednávku/osobu.
10. červen
18. červen
11. červenec