Cascina Migliavacca Grignolino del Monferrato Casalese

Momentálně nedostupné

350 Kč

Cena před slevou 400 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
2778
Značka:
Tenuta
Země původu:
ITÁLIE
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
12,5 %

CASCINA MIGLIAVACCA
Vinařství Migliavacca se nachází v San Giorgio Monferrato, v provincii Alessandria. Sedmihektarový pozemek s elegantní vilou koupil v roce 1921 pra-pradědeček Francesca - Enrico Brezza. Jeho syn Andrea Brezza, začal vysazovat první vinice a v letech 1933-1934 postavil vinařství pro vinifikaci hroznů. Otec Francesca, Luigi Brezza rozšířil půdu na 35 hektarů a počínaje začátkem 60. let minulého století začal lahvovat a prodávat vína přímo koncovým uživatelům. V letech 1964-1965 přišel do kontaktu s biodynamickým zemědělstvím a okamžitě zahájil transformaci farmy. Lze jej tedy považovat za prvního italského vinaře, který již v 60. letech 20. století uplatňoval zásady biodynamické filozofie ve svých vlastních vinicích a při produkci obilovin. V tomto zemědělském systému je skot zásadní, protože přeměňuje zemědělskou produkci (seno-zrno atd.) na organickou látku, která hnojí půdu (vinice a pole) a začíná nový životní cyklus. Luigi postavil stáj pro 30 kusů skotu, vytrhl část vinice, aby pěstoval vojtěšku a obiloviny (pšenici a ječmen), aby je použil jako krmivo pro dobytek. Správným sledováním tohoto systému vznikne za asi 7–8 let soběstačný zemědělský organismus, ve kterém je vše produkováno a spotřebováno v rámci samotné farmy. Toto je základní kámen pro systém biodynamické kultivace. Po smrti Luigiho v roce 1996, je majetek v rukou jeho syna Francesca, který vykonává dílo svého otce se stejnou obětavostí a stejným nadšením. Francesco dnes pěstuje 50 hektarů půdy, z toho 10 hektarů jsou vinice a zbytek půdy tvoří seno a obiloviny, které se střídají, abych nakrmil svůj dobytek plemene Piemontese. Tento systém zavazuje zemědělce po celý rok k setí, péči a sklizni různých produktů. Vinice jsou osázeny odrůdami Barbera, Grignolino a Freisa a jsou ponořeny do nádherného prostředí, kde vládne biologická rozmanitost, ovocné stromy, obilná pole, květinové louky, zeleninové zahrady a lesy. Pěstují též druh trávy určené ke krmení krav. Francescova vína jsou klasifikována jako “Triple A”.

Červené víno “Grignolino del Monferrato Casalese” je elegantní a dobře pitelné víno, které ví, jak podmanit patro každým douškem.

Sklizeň vína probíhá ručně, hrozny jsou ručně zbaveny stopek, po dobu 6/7 dnů probíhá macerace a poté v 60hl kaštanových 70ti letých sudech spontánní fermentace s přírodními kvasnicemi, přítomnými na hroznové slupce. Malé množství oxidu siřičitého se používá na základě kvality a zdraví hroznů. Takto získaná vína zrají a zdokonalují se na ušlechtilých kalech v 50hl slovinských dubových sudech po dobu asi 6 až 8 měsíců a poté se plní do lahví bez jakéhokoli vyčeření nebo filtrace. Láhve obvykle obsahují v průměru 15-20 mg / litr přidaných siřičitanů.

Místo původu: Itálie, Piemonte, San Giorgio Monferrato
Vinařství: A.A. Francesco Brezza - Cascina Migliavacca
Označení: Grignolino del Monferrato Casalese DOC
Barva: jasně červená s oranžovými záblesky
Odrůda: 100% Grignolino (velmi stará odrůda vinné révy cca 1000 let)
Vinice: s průměrným věkem 25 let se prostírá na dvou hektarech obdělávaných biodynamicky, na kopcích v nadmořské výšce 310m. a sklízí se ručně na přelomu září a října
Roční produkce: 8.000 láhví
Půda: jílovito-vápnitá
Chuť: na patře suchá, šťavnatá, květinová a kořeněná chuť, výrazné třísloviny, vynikající hloubky a dlouhotrvající závěr
Vůně: květinová a příjemně kořeněná
Párování s jídlem: hodí se skvěle k různým předkrmům, těstovinám s masovými a zeleninovými omáčkami a k červeným masům a uzeninám..i jako aperitiv
Doporučená teplota při podávání: 15/16°C, chladná, téměř sklepní teplota dodá vínu úžasnou svěžest, chcete-li si co nejlépe víno vychutnat, před konzumací doporučujeme nechat ho po otevření minimálně 10 min. “dýchat” a okysličit