Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

Skladem: >5

Do 3. 4. u vás

600 Kč

Cena před slevou 680 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
2312
Značka:
Buondonno
Země původu:
ITÁLIE
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
15,0 %

Chianti Classico Riserva se vyrábí pouze z těch nejzdařilejších ročníků a pochází z výběru těch nejlepších hroznů Sangiovese. Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako “místo Lionarda Buonarrotiho”, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době bylo zde vyráběné víno proslulé. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody hospodaření při vyrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců “toskánské organizaci organických producentů” - www.ctpb.it

Místo původu: Itálie, Toskánsko, Castellina in Chianti
Vinařství: BUONDONNO Casavecchia alla Piazza
Označení: Chianti Classico DOCG
Barva: intenzivní rubínově červená
Odrůda: 100% Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem) Vinice: Prostírají se na 1,5 hektarech, jižně kolem farmy Casavecchia a z malé vinice v Sicelle. Vinice jsou skalnaté a výnosy na hektar jsou obzvláště nízké. v průměrné nadmořské výšce 440m. 3 týdny před sklizní se prořezávají listy v blízkosti hroznů, což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Sklízí se ručně první týden v říjnu.
Půda: jílovito-vápnitá, kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitého
Chuť: výjimečná, dokonalá rovnováha, vytříbenost, kulatost a jemnost, dlouhý a trvalý závěr
Vůně: červených lesních plodů s jemnými tóny skořice, kůže a tabáku, taniny jsou silné a vyvážené a jejich aroma ve víně přetrvává
Párování s jídlem: hodí se skvěle ke zralým sýrům, pečeným nebo grilovaným červeným masům a zvěřině
Doporučená teplota při podávání: 18/20°C, nejlépe si ho vychutnáte, pokud jej necháte 15-30 minut před podáváním “dýchat”, pro rozvinutí všech jeho chutí a vůní