Chcete si užít pořádnou dávku romantiky? Vydejte se na pobyt do Penzionu Hrad Vildštejn, který najdete přímo v areálu hradu. Těšte se na komfortní pokoje či apartmán až pro 7 osob, snídaně formou bufetu i večeři o 4 chodech ve stylové restauraci Hodovna. V ceně je i welcome drink, prohlídka hradu a jeho muzeí či 10% sleva na další konzumaci v restauraci.

Věděli jste, že...?

První zmínka o tomto hradu pochází z roku 1225, kdy patřil rodu Nothaftů. V průběhu dalších staletí několikrát změnil svého majitele. V 80. letech 20. století ruiny hradu Vildštejn objevil pan Zdeněk Buchtele a s pomocí party nadšenců a financí od státu se mu podařilo hrad zachránit před dalším chátráním. V roce 1999 hrad koupil pan Miroslav Pumr a po dvou letech, kdy byl hrad intenzivně obnovován, se otevřel veřejnosti.


O ubytování

Penzion Hrad Vildštejn leží v městečku Skalná v Karlovarském kraji. Jak už název napovídá penzion je součástí krásného areálu, ve kterém najdete i hrad Vildštejn. Součástí hradní budovy jsou dvě muzea (o hradu a o hasičské technice), středověká hodovna, královský sál a obřadní síň. V zámecké budově pak najdete muzeum vězeňství a středověkou kovárnu. Pokud byste náhodou dostali chuť tento kouzelný areál opustit, v podhradí můžete obdivovat historické roubené stavby a navštívit zajímavé Geofyzikální muzeum a seismologickou stanici (600 m). Skalná je totiž častým centrem zemětřesení.

Na výlet zamiřte do blízkých Františkových Lázní (7 km), zapsaných na seznamu UNESCO. Ve městě se projdete po krásných kolonádách, napijete se z Františkova pramene a odpočinete si v krásném aquaparku Aquaforum s vnitřními i venkovními bazény, vodními atrakcemi a saunovým světem. A nemusíte ani zůstat u jednoho lázeňského města, na dosah budete mít i malebné Mariánské Lázně (43 km) nebo Karlovy Vary (49 km).

Pokud vás zajímá především okolní příroda, využijte sítě turistických tras a cyklostezek, které nedaleko hradu vedou. Mezi vyhledávané patří například Cyklostezka Ohře nebo Krušnohorská magistrála. Vyrazit můžete i do Národní přírodní rezervace SOOS (6 km), které se přezdívá "český Yellowstone", nebo do přírodní rezervace U Sedmi rybníků (2,5 km).

Kde budete spát?

Při ubytování na hradu samozřejmě nesmí chybět historická atmosféra, ochuzeni ale nezůstanete ani o komfort moderní doby. Do pokojů se vchází z nádvoří hradu, každý má vlastní koupelnu a WiFi připojení.

Dvoulůžkový pokoj s manželskou postelí je určený pro 2 osoby a kromě pohodlného dvoulůžka v něm najdete také televizi a prostornou šatní skříň. Koupelna je vybavená sprchovým koutem.

Dvoulůžkový pokoj s kuchyňkou je prostornější a kromě spací části s dvoulůžkovou postelí zahrnuje také vybavený kuchyňský kout s lednicí, mikrovlnnou troubou a rychlovarnou konvicí. Nechybí televize a šatní skříň, v koupelně je sprchový kout.

Třílůžkový pokoj je vybavený 3 samostatnými postelemi, z nichž 2 mohou být spojené do dvoulůžka, šatní skříní, televizí a stolem s židlemi. v koupelně najdete sprchový kout.

Rodinný pokoj se skládá ze 2 oddělených ložnic a celkově ubytuje až 6 osob. Navíc má také stůl s posezením, televizi a úložné prostory, koupelna je klasicky vybavená sprchovým koutem.

Rodinný apartmán bude skvělou variantou pro náročné. Je dvoupatrový, ve spodní části najdete vybavenou kuchyni, jídelní kout s posezením, rozkládací pohovku, perličkovou vanu a samostatnou koupelnu se sprchovým koutem. V horním patře se potom nachází podkrovní ložnice se 4 lůžky.

Na čem si pochutnáte?

Perlou hradu je středověké restaurace Hodovna, kde se podávají tradiční pokrmy podle staročeských receptur, oceněné certifikátem Czech Specials, a nechybí ani domácí uzené výrobky. V hradní vinotéce si zase vyberete z bohaté nabídky moravských i zahraničních vín, navíc se zde pořádají pravidelné degustace.

Cestujete s dětmi?

V období svátků a prázdnin se na hradě konají interaktivní prohlídky pro děti, při kterých vás hradními prostorami provede třeba Bílá paní, Černá paní nebo sněhová princezna Ellza. Během prohlídek jsou děti aktivně zapojovány formou různých zábavných úkolů.

Něco navíc

Užít si v průběhu roku můžete i další prohlídky a tematické hradní akce, včetně královské hostiny, plesu upírů a dalších.

Penzion Hrad Vildštejn

Penzion Hrad Vildštejn

Pod Hradem 81 , Skalná
Česká republika

Provozuje společnost:
SRUBMONT Forest s.r.o. IČ: 05359911


+420 354 594 930

vildstejn@vildstejn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,8 km
Sjezdovka
20 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy LázněTip na výlet

Zdejší prameny a jejich léčivé účinky byly známé už ve středověku. Nejstarším využívaným je Františkův Pramen. Po roce 1865 pak Františkovy Lázně získávají status jedněch z nejvyhledávanějších evropských lázní. Dnes vás město díky tomu okouzlí šachovnicovým půdorysem a krásnými empírovými a klasicistních budovami. Kromě kolonády a nádherných parků, vyhlídkových věží nebo městského muzea, si nenechte ujít ani známou sochu malého chlapečka s rybou - zdejší symbol plodnosti.

Prameny se používají k pitné kůře, ke koupelím, irigacím a inhalacím. Jsou účinné na nemoci pohybového aparátu, srdce a cév, gynekologická onemocnění včetně neplodnosti a další.

Co byste při návštěvě Františkových Lázní neměli minout:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národní přírodní rezervace SOOS
  • Městské muzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Více informací
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Cheb
Cheb
Slavkovský les
Slavkovský les