Vydejte se za zaslouženým relaxem pod věž Trúbu, dominantu městečka Štramberk ze 13. století. Podle vůně vyhlášené perníkové pochoutky - Štramberských uší - poznáte, že jste dorazili na místo. A přímo na náměstí městečka přezdívaného díky jeho malebnosti dokonce jako moravský Betlém vás čeká ubytování v Hotelu Šipka *** s výbornými domácími snídaněmi, večeřemi a welcome drinkem. Po výletě do krásné přírody v okolí Štramberka určitě oceníte relaxaci v pivní či vinné koupeli.

Hotel Šipka stojí přímo na náměstí ve Štramberku už přes 100 let. V listopadu 2019 ho převzali velice milí mladí lidé. A i když věděli, že to nebude snadné - hotel a restaurace měli z dob bývalých majitelů nehezké recenze, rozhodli se hotel zachránit. Bohužel rok 2020 majitelům moc nepřál. I tak neztratili naději, těší se krásným recenzím a oblibě hostů. Tip: Paní majitelka pro hosty připravuje domácí francouzské palačinky, určitě je vyzkoušejte.


O ubytování

Hotel Šipka *** najdete v srdci malebného horského městečka Štramberk, na náměstí provoněném pekárničkami perníkových Štramberských uší. Kromě ochutnávky této regionální pochoutky a jiných dobrot na vás čekají i zajímavé památky a krásná příroda předhůří Beskyd.

Už při procházce městem vás okouzlí dřevěné roubenky z 18. a 19. století, díky kterým dostal Štramberk přezdívku "Valašský betlém". Vystoupejte ke zřícenině hradu Strallenberg (400 m), prozkoumejte válcovou věž zvanou Trúba a prohlédněte si stálou expozici Cesta do paměti Štramberské Trúby věnovanou historii hradu a města. Pokud si užíváte výhled z výšky, udělejte si výlet také k rozhledně Bílá hora (950 m), která stojí na pomezí měst Štramberk a Kopřivnice a uvidíte odsud na Beskydy i Jeseníky.

Pod štramberským hradem si na své přijdou milovníci zvířat, na které zde čeká minizoo Aqua Terra (47 m). Součástí je obří sladkovodní akvárium se stovkami ryb a k obyvatelům zoo patří i různé druhy plazů nebo roztomilé drápkaté opičky. Legendární vyobrazení prehistorických zvířat si potom můžete prohlédnout v Muzeu Zdeňka Buriana (49 m), slavného malíře a ilustrátora, kterému byla velkou inspirací mimo jiné krasová jeskyně Šipka (1,2 km), kdysi obývaná pravěkými lovci.

Tu si klidně můžete prohlédnout i naživo, dojdete k ní po Lašské naučné stezce. Na 16 km dlouhé trase potkáte kromě jeskyně také zříceninu hradu Šostýn (3,8 km), Raškovu vyhlídku (4,3 km), Rozcestí čarodějnic (3,9 km) a další zajímavá místa. V létě můžete k výletům přidat i koupání, třeba na koupališti v Kopřivnicích (3,6 km), Příboru (7,1 km) nebo v Aquaparku Frenštát pod Radhoštěm (9,3 km). V zimě si zalyžujete ve Ski areálu Palkovice (19,1 km) se 2 sjezdovkami.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve stylově zařízeném dvoulůžkovém pokoji s krásným výhledem na náměstí nebo rovnou na dominantu celého okolí – Štramberskou Trúbu. Samozřejmostí je vlastní koupelna, WiFi připojení, pracovní stůl, posezení s křesílky či televize.

Na čem si pochutnáte?

Ráno si ve stylové secesní restauraci s krbem pochutnáte na výborných domácích snídaních formou bufetu. Přes den si na letní terase posedíte s kávou nebo sklenkou vína a večer zakončíte chutnou dvouchodovou večeří.

Kde budete relaxovat?

Skvělý odpočinek na vás čeká v areálu Lašských pivních koupelí, kde si kromě koupele v dřevěné či měděné vaně naplněné pivem užijete také relax v parní lázni nebo ozdravné účinky solné jeskyně. Třešničkou na dortu bude příjemná relaxační masáž.

Hotel Šipka ***

Hotel Šipka ***

Náměstí 37 , Štramberk
Česká republika

Provozuje společnost:
NOSTRABONA s.r.o. IČ: 03947823


777 701 605

info@hotel-sipka.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc - Do 30 cm v kohoutku, po konzultaci s recepcí.
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování zdarma na veřejném parkovišti.

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 m
Zastávka
100 m
Aquapark
9,5 km
Sjezdovka
4 km
Běžkování
4 km