Vydejte se do městečka Dobrna, které se může pochlubit 600 let dlouhou tradicí, díky které je nejstarším lázeňským městem ve Slovinsku. Čeká tu na vás luxusní Boutique Hotel Dobrna **** se Superior a Deluxe pokoji, vynikající snídaně formou bufetu včetně sklenky šampaňského i 4chodové večeře. Třešničkou na dortu jsou však wellness Arbora Spa (přímo v hotelu) a termální bazény v sousedním Hotelu Vita. Relaxujte v horké vodě, jedné z několika saun či relaxační zóně, kde na vás čeká také občerstvení.

O ubytování

Boutique Hotel Dobrna **** se nachází ve slovinském městečku Dobrna, které má již více než 600 let dlouhou lázeňskou tradici. Vyzkoušejte na vlastní kůži blahodárné účinky tamní léčivé termální vody a poznejte při tom kulturní i přírodní krásy severovýchodu Slovinska.

V bezprostřední blízkosti hotelu láká k procházkám i relaxaci rozlehlý a více než 200 let starý lázeňský park. V parku je celkem 6 energetických bodů, které mají příznivé účinky na fyzické i psychické neduhy. Ve středu parku je umístěn pavilon, kde je možné ochutnat dobrnskou termální vodu.

Kopcovité okolí lázeňského města je jako stvořené pro výlety pěšky i na kole. Zajímavé informace o zdejší přírodě se dozvíte na 2,8 km dlouhé naučné stezce, která vede nedaleko hotelu. Po značené turistické stezce se můžete vydat například k vodopádu Drenovec (10 km), k hradu Celje (18 km), k mlýnu Vovk (3,5 km) nebo za výhledy z rozhledny Stolpnik (15 km). Pokud preferujete náročnější turistiku, zdolejte hory Paški Kozjak (7,5 km) nebo Špik (8,8 km), pod jehož vrcholem leží pěkný farní kostel sv. Jošta.

Skvělým výletním cílem je také město Velenje (10 km), kde je možné navštívit překrásný středověký hrad Velenje či expozice Slovinského muzea těžby uhlí. Oblíbeným místem pro odpočinku i sportovního vyžití je malebné jezero Velenje s čistou vodou a krásnou přírodní pláží.

Kde budete spát?

Vybírat můžete ze tří typů pokojů, které se liší velikostí: pokoj Superior – 23 m², pokoj Deluxe – 30 m² a pokoj Premium – 38 m². Některé z pokojů typu Superior a Premium mají balkon. Ubytování v pokoji s balkonem je možné zajistit za příplatek.

Ať už budete ubytováni v kterémkoliv typu dvoulůžkového pokoje s vlastní koupelnou, můžete se těšit na moderní a vkusné interiéry. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, smart TV, WiFi připojením, minibarem, telefonem, trezorem, stolkem s posezením, fénem a setem na přípravu čaje a kávy. Komfort během spánku zajistí pohodlné postele a anti alergenní povlečení.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno pobytu si v přízemní snídaňové místnosti vychutnáte snídani ve formě bufetu. Kromě pestrého a bohatého výběru teplých i studených pokrmů a nápojů si můžete hned po ránu dopřát dokonce i sklenku šumivého vína.

Každý večer pobytu na vás bude čekat gurmánský zážitek v podobě lahodné čtyřchodové večeře s možností výběru z menu. Večeře se podává ve špičkové restauraci Kamin v hotelu vzdáleném cca 200 m od ubytování.

Kde budete relaxovat?

Během odpočinku v luxusním wellness Arbora rychle zapomenete na všechny starosti a posílíte své fyzické i psychické zdraví.

Prohřát se můžete ve dvou finských saunách, dvou parních saunách a infrasauně. K ochlazení po saunování je zde ledová jeskyně, ochlazovací bazének a venkovní terasa. Relaxovat můžete také ve 3 vířivkách a vnitřních i venkovních odpočinkových zónách. Ve wellness je k dispozici samoobslužný bar s nápoji, lehkým občerstvením a ovocem.

Skvělou relaxaci zažijete také v termálních bazénech v Hotelu Vita (200 m). K dispozici je tu vnitřní bazén (32 °C), venkovní bazén (28-29 °C), dětský vnitřní a venkovní bazén (32 °C), vířivka (35-36 °C) a sluneční terasa, kde se můžete třeba opalovat.

Blahodárné účinky místních léčivých pramenů můžete vyzkoušet v termálních lázních Hotelu Vita (200 m). Zde je možné se vykoupat v přírodní termální vodě nebo si za příplatek dopřát masáže a léčebné procedury, jako jsou detoxikační, solné či bylinné koupele.

Boutique Hotel Dobrna ****

Boutique Hotel Dobrna ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+3803 78 08 190

info@terme-dobrna.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
23 km
Vzdálenost od lázní
10 m
Sjezdovka
41 km