Vydejte se za turistikou v jedné z nejkrásnějších oblastí Slovinska a poznejte úchvatný Národní park Triglav. Ubytujte se v nedalekém Hotelu Grajski dvor ***, odkud to budete mít blízko nejen do národního parku, ale také k oblíbenému Bledskému jezeru s Bledským hradem i Aquaparku & Wellness Bohinj. V hotelu se těšte na pohodlné pokoje a snídaně či polopenzi.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Hotelu Grajski Dvor jsem si velice užil. Díky poloze nedaleko starého města jsou snadno dostupná všechna zajímavá místa a podniky městečka Radovljica. Personál byl velmi ochotný. Snídaně ve formě bufetu byly bohaté a tříchodové večeře v nedaleké restauraci byly perfektním zakončením každého dne. Nové wellness je sice menší, ale pro relaxaci po výletech úplně stačí. V pokoji byl dostatek prostoru a k mému pohodlí jsem nic nepostrádal. ” Přečtěte si celou recenzi

Tamas Tutkovics - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Září 2022

O ubytování

Hotel Grajski dvor *** se nachází v malebném slovinském městečku Radovljica, které je situováno na okraji Julských Alp. Přímo v Radovljice vás okouzlí nádherné staré město s pestrou nabídkou historických památek, muzeí, galerií a skvělých restaurací.

Pouze 8 km od hotelu leží uprostřed alpského Bledského jezera jediný slovinský ostrov, na kterém se nachází barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie. Na břehu jezera se na skále vypíná středověký hrad Bled (8 km), který patří k nejnavštěvovanějším místům Slovinska. Od jezera je to 4 km k pohádkové soutězce Vintgar, která patří k největším klenotům Triglavského národního parku. 1 600 m dlouhá a zároveň nenáročná soutězková trasa přes mosty postavené ve skále nabízí fantastické panoramatické výhledy a končí u největšího slovinského vodopádu Šum. Nedaleko je to také na nezjnámější slovinské poutní místo Brezje (6 km) s úchvatnou bazilikou Panny Marie Pomocné. Zdolat můžete také mnoho vrcholů pohoří Karavanky, které začíná jen pár kilometrů od hotelu.

Za zimními radovánkami zamiřte do skiareálu Zatrnik (15 km) nebo do Ski resortu Kobla (30 km), kde se projedete na 23 km sjezdovek.

Kde budete spát?

Pokoje Standard mají vlastní koupelnu, WiFi připojení a televizi. Navíc jsou vybavené balkonem, odkud je krásný výhled na Julské Alpy nebo pohoří Karavenky. Můžete si vybrat, zda preferujete dvoulůžko nebo dvě oddělené postele, přistýlka není u této varianty možná.

Pokoje Comfort jsou renovované, v některých najdete manželskou postel, jiné mohou mít dvě oddělené postele. Samozřejmostí je balkon, WiFi, televize a vlastní koupelna, navíc budete mít k dispozici set na přípravu kávy a čaje. Ani u tohoto typu pokojů není možnost přistýlky.

Pokoje Family budou ideální variantou, pokud cestujete ve skupince nebo s rodinou. Umožňují totiž až 2 přistýlky, a celkově tak zvládnou ubytovat i 4 osoby. Nechybí vlastní koupelna, WiFi připojení, televize a balkon.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je příjemná restaurace (vzdálená 180 m) a bar s rustikálním interiérem a terasou. Pochutnáte si zde na vynikajícím domácím jídle i výborných vínech z hotelového vinného sklípku. Každý den pobytu začnete bohatou snídaní ve formě bufetu. Podávají se zde také tříchodové obědy a večeře, které mají formu výběru z menu.

Hotel Grajski dvor ***

Hotel Grajski dvor ***

Kranjska 2 , Radovljica
Slovinsko

Provozuje společnost:
MZR, D.O.O. IČ: 5692725000


+386 (0)4 5315 585

info@grajski-dvor.si

Check In
16:00 - 22:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 5 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma na parkovišti, nebo 10 €/den v parkovacím domě

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
100 m
Aquapark
18,4 km
Sjezdovka
5,7 km
Běžkování
15,8 km

Tipy na výlet

Jezero Bled

Jezero Bled Tip na výlet

Bledské jezero ležící uprostřed vrcholů Julských Alp patří jednoznačně k nejvíce ikonickým místům Slovinska. Kromě průzračně čisté vody a panoramatických hor v okolí je jezero Bled jedinečné tím, že se v jeho středu nachází malebný ostrůvek barokní kostelem Nanebevzetí Panny Marie z roku 1698. Díky termálním pramenům ze severozápadu má voda příjemných 26° C a jedná se tak o vůbec nejteplejší jezero v Alpách. Najdete zde mnoho pláží, které přímo vybízejí k nezapomenutelnému koupání.

Kolem jezera Bled vede příjemná asi 6 km dlouhá okružní trasa vhodná pro výlety pěšky i na kole. Nenáročné stezky vedou také na okolní kopce, z nichž si můžete užívat výhledy na jezero.

Nejkrásnější výhled na jezero Bled se otevírá z vrcholku Mala Osojnica.

Více informací
Bledský hrad
Bledský hrad
Dino Park Bled
Dino Park Bled
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj