Užijte si dokonalý pobyt v Belianských Tatrách. Penzion Patrik se nachází v malebné horské obci Ždiar a je ideálním výchozím bodem pro turistiku. Během pobytu si pochutnáte na vynikající polopenzi s bufetovými snídaněmi a servírovanými večeřemi. Ubytováni budete ve stylovém pokoji, v jehož vybavení se perfektně snoubí moderní a tradiční horalské prvky. Sportovci zajisté rádi využijí možnost úschovny kol.

O ubytování

Penzion Patrik se nachází v malebné horské obci Ždiar na úpatí Belianských Tater. Ať už se na toto místo vydáte na aktivní dovolenou nebo za odpočinkem od ruchu města, rozhodně nebudete litovat!

S dějinami Ždiaru a tradiční regionální architekturou či řemesly se můžete seznámit v nedalekém muzeu Ždiarský dom (2 km). Obec je ideálním výchozím bodem pro výlety pěšky i na kole. Vystoupejte na nejbližší vrchol Magurka (4 km), odkud se po hřebeni dostanete k chodníku v korunách stromů Bachledka (8 km) a rozhledně Bachledova dolina (8,7 km). Dolů pak můžete sjet po bobové dráze nebo lanovkou. Daleko to není ani do Belianské jeskyně (9 km), která je největší a zároveň jedinou zpřístupněnou vysokohorskou krápníkovou jeskyní v Tatranském národním parku. Vyznavače náročnější vysokohorské turistiky vybízejí ke zdolání vrcholy jako Belianská kopa (9 km), Lomnický štít (25 km), Hrebienok (24 km), nebo dokonce nejvyšší slovenská hora Gerlachovský štít (31 km). Pěkným výletním cílem jsou také úchvatná ledovcová jezera Štrbské pleso (43 km), Popradské pleso (42 km) nebo Malé a Veľké Žabie pleso Mengusovské (42 km).

Děti nadchne návštěva nedalekého Strachankovo Family Parku (3 km), kde na ně čekají zvířátka z Goralské farmy, prolézačky a houpačky nebo třeba pohádkový chodník.

Během zimní dovolené oceníte, že sjezdovky Ski centra Strachan jsou od penzionu vzdáleny pouze 1,5 km. Za strmějšími svahy včetně černé sjezdovky vyrazte do Tatranské Lomnice (19 km). Běžkaři mohou Vysoké Tatry objevovat po stovkám kilometrů bílých stop, velké oblibě se těší hřebenovka na nedalekém vrchu Magurka o délce 14 km.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji, ve kterém se mísí moderní vybavení s tradičními horalskými prvky. V pokoji nechybí televize, WiFi připojení, posezení a samozřejmě ani vlastní koupelna. Na pokoj lze umístit přistýlku pro jednu osobu. Za příplatek je možné ubytování v pokoji s balkonem.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové hotelové restauraci se podávají dobroty z tradiční slovenské i mezinárodní kuchyně. Každé ráno se posilníte při bohaté snídani ve formě bufetu. Večer si pochutnáte na servírované večeři.

Něco navíc

V rámci penzionu můžete využít úschovnu lyží a jízdních kol a večer si dopřát zábavu při stolním tenise (za příplatek).

Penzion Patrik

Penzion Patrik

Ždiar 667 , Ždiar
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Penzión Patrik s.r.o. IČ: 54985501


+421948817333

pension.patrik@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 8 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Lyžárna
Půjčovna kol

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
25 km
Sjezdovka
1 km
Běžkování
1,5 km

Tipy na výlet

Ždiar

Ždiar Tip na výlet

Obec Ždiar při svých toulkách Belianskými Tatrami určitě neobejdete. Jde totiž o hlavní centrum turistického života v regionu, odkud vychází množství turistických stezek a cyklotras. Za pozornost zde stojí zachovaná lidová architektura, ale také nádherný folklór. Nejlépe ho poznáte během každoročně se konajících Goralských folklorních slavností, na kterých slovenské i polské taneční soubory prezentují tance, kroje, písně a zvyklosti Goralů.

Co navštívit ve Ždiaru?

  • Muzeum Ždiarsky dom
  • Rodinný park Strachankovo
  • Světelný dům s expozicí animatronických živočichů
  • V zimě také Ski centrum Strachan
Bachledka Ski & Sun – Léto
Bachledka Ski & Sun – Léto
Belianská jeskyně
Belianská jeskyně
Family Park Strachankovo
Family Park Strachankovo