Vyrazte na dovolenou do Penzionu Čerešňový sad a užijte si soukromé wellness s vířivkou a saunami, bohaté snídaně formou bufetu a krásnou přírodu Vysokých Tater. Pro aktivní jedince je zde možnost zapůjčení sportovního vybavení, blízké skiareály a sleva na vstup do aquaparku.

O ubytování

Penzion Čerešňový sad stojí ve slovenské obci Mengusovce v podhůří Vysokých Tater. Jde o perfektní lokalitu pro milovníky pěší turistiky, nadšené lyžaře i rodiny s dětmi.

V okolí penzionu najdete celou řadu skvělých výletních cílů, ať už vyrážíte pěšky nebo na kole. Vydejte se třeba do přírodní rezervace Mlynická dolina (14,6 km) nebo do Mengusovské doliny (15 km) s Popradským plesem, ledovcovým jezerem, u kterého se každoročně na podzim koná Den Horské služby. Navštívit můžete i některé vysokohorské chaty, například Rainerovu chatu (16,2 km), Zbojnickou chatu (20,5 km) nebo Téryho chatu (21,1 km). V horkých dnech se můžete příjemně ochladit návštěvou krápníkových jeskyní, jako je Važecká (15,2 km) nebo Belianská jeskyně (28,2 km).

Naopak v zimě se těšte na upravované běžecké tratě a lyžařské sjezdovky. Kousek od penzionu najdete Snowpark Lučivná (4,4 km) s 1,5 km sjezdovek a snowtubingovou dráhou nebo lyžařské středisko Lopušná dolina (7 km) se 4 vleky. Náročnější lyžaři si rádi zajedou i do skiareálu Tatranská Lomnica (18,9 km) s nejdelší sjezdovkou v Tatrách, která měří celých 5,5 km, nebo do skiareálu Štrbské pleso (13,7 km), kde na vás čeká 6 vleků a 8 sjezdovek různých obtížností.

Děti i dospělé spolehlivě zabaví zajímavé atrakce v okolí, například Chodník korunami stromů Bachledka (34,8 km) dlouhý více než 1 200 m, ze kterého uvidíte panorama Belianských Tater a Spíšské Magury. Za zvířátky můžete vyrazit do Wildparku ve Velké Lomnici (22,9 km) nebo do Zookontakt v Liptovském Mikuláši (49,2 km), kde se zblízka seznámíte s kočkovitými šelmami a dalšími druhy zvířat. V případě nepřízně počasí zařaďte do svého programu galerii optických iluzí TrickLandia (12,9 km) nebo aquapark AquaCity Poprad (14,5 km).

Kde budete spát?

Dovolenkovým domovem vám bude útulný pokoj nebo apartmán s vlastní koupelnou se sprchovým koutem nebo vanou, WiFi připojením a televizí. Některé z pokojů mohou mít i balkon nebo terasu.

  • Dvoulůžkový pokoj (24-40 m²) je vybavený 2 postelemi, které mohou být spojené ve dvoulůžko nebo oddělené, psacím stolem, chladničkou a rychlovarnou konvicí. Tento typ pokoje neumožňuje přistýlku.

  • Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou (28-48 m²) je stejně vybavený jako klasická dvoulůžková varianta, najdete v něm tedy 2 postele, psací stůl, chladničku a rychlovarnou konvici. Hlavním rozdílem je možnost přistýlky.

  • Dvoulůžkový podkrovní pokoj s přistýlkou (48 m²) je kromě manželské postele vybavený také sedačkou s křesly, jídelním stolem s židlemi a malým kuchyňským koutem s vařičem, rychlovarnou konvicí, chladničkou a základním vybavením.

  • Třílůžkový pokoj s přistýlkou (40 m²) nabídne manželskou postel, samostatné lůžko a přistýlku, stůl, chladničku a rychlovarnou konvici.

  • Jednopatrový apartmán (77 m²) je vhodný až pro 5 osob a najdete v něm 2 ložnice – s manželskou postelí a s jednolůžkovými postelemi, prostorný obývací pokoj s posezením a vybavený kuchyňský kout (vařič, chladnička, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, nádobí).

  • Dvoupatrový rodinný apartmán zahrnuje prostorný obývací pokoj s televizí a posezením, plně vybavený kuchyňský kout s varnou deskou, chladničkou, rychlovarnou konvicí a mikrovlnnou troubou, ložnici s manželskou postelí a druhý pokoj se 2 samostatnými jednolůžky. Ve spodním podlaží je samostatné WC, v horním patře koupelna se sprchovým koutem a WC. Apartmán má navíc terasu a umožňuje přistýlku, celkově tak ubytuje až 5 osob.

Na čem si pochutnáte?

Přímo v penzionu najdete restauraci Bistro v sadu s pestrou nabídkou poctivých domácích jídel. Vychutnat si zde můžete také šálek kávy a luxusní domácí dezert od vyhlášeného cukráře Matúše Reľovského.

Kde budete relaxovat?

Ve wellness zóně penzionu si užijete dokonalý relax v soukromí. K dispozici budete mít finskou saunu (70-100 °C), parní saunu (45-47 °C), infrasaunu (45 °C), Kneippovu koupel na nohy se 2 bazénky s teplou (40-45 °C) a studenou (10-16 °C) vodou a vířivku. Navíc si můžete dopřát některou z profesionálních masáží, ať už půjde o masáž chodidel, zad, celého těla nebo třeba medovou masáž.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v penzionu připravené venkovní hřiště a vnitřní dětský koutek.

Něco navíc

Děti i dospělí si mohou zapůjčit různé hry a sportovní vybavení, včetně holí na Nordic Walking nebo jízdních kol. Zábavu si užijete i u biliardu, stolního fotbálku či elektronických šipek. V penzionu najdete také pračku a sušičku na prádlo. Využít můžete i nabíječku pro elektromobily.

Apartmány Čerešňový sad

Apartmány Čerešňový sad

Mengusovce 91 , Mengusovce
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Čerešňový sad, s.r.o. IČ: 53254261


+421 902 976 363

rezervacie@ceresnovysad.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
13 km
Sjezdovka
3 km