Štrbské pleso je perlou Vysokých Tater. Užijte si pobyt na jeho břehu a nechte se jím okouzlit. Kromě nádherné přírody vás tu čeká také ubytování v nádherném Hotelu Patria ****. V ceně balíčku budete mít polopenzi formou bufetu a taky neomezený vstup do ohromného wellness centra s několika bazény, vířivkami, saunami a řadou dalších lákadel.

Ověřeno Travelkingem

“Největšími perlami našeho pobytu v ikonickém Hotelu Patria **** byla vynikající polopenze ve Slunečné restauraci, milý a ochotný personál i rozsáhlé wellness centrum se spoustou zákoutí pro odpočinek po náročné turistice. Opomenout nemohu také unikátní polohu ubytování, které se nachází přímo u nádherného Štrbského plesa. Díky tomu je toto místo ideálním výchozím bodem pro turisty i lyžaře.” Přečtěte si celou recenzi

Lukáš Fecko - Vedoucí IT týmu
Osobně ověřeno v: Listopadu 2022

O ubytování

Wellness Hotel Patria **** patří díky své exkluzivní poloze na břehu Štrbského plesa k dominantám Vysokých Tater. Jedinečný výhled, prvotřídní služby, výjimečná gastronomie a moderní wellness činí z tohoto hotelu jedno z turisticky nejvyhledávanějších míst celého Slovenska.

U Štrbského plesa si zaručeně užijete dovolenou v jakémkoliv ročním období. Přímo kolem ledovcového jezera vede okružní trasa, která je ideální na procházky. Skvělým cílem méně náročného výletu je také další slavné ledovcové jezero – Popradské pleso (4,4 km). Pokud si rádi dáte do těla při vysokohorské turistice, můžete zdolat nejvyšší slovenskou horu Gerlachovský štít (13 km) nebo další vrcholy jako Kriváň (10 km) nebo Patria, po kterém nese hotel jméno. K nejpopulárnějším túram ve Vysokých Tatrách patří výstup na Rysy (9 km), kde trasa stoupá od Štrbského plesa, kolem Popradského plesa a chaty pod Rysmi přes několik exponovaných úseků až na vrchol.

Za dokonalým relaxem a vodními radovánkami můžete za každého počasí vyrazit do AquaCity Poprad (28 km). U rodin s dětmi se velké oblibě těší galerie optických iluzí Tricklandia (22 km) nebo Muzeum liptovské dědiny (28 km).

Vysoké Tatry jsou doslova rájem pro všechny milovníky zimních sportů. Kromě stovek kilometrů běžeckých stop všech úrovní obtížnosti zde najdete spoustu moderních lyžařských areálů. K těm nejpopulárnějším patří například nedaleký Snow park Štrbské pleso (700 m) či ski areály ve Starém Smokovci (20 km) a Tatranské Lomnici (27 km). Skvělým zpestřením dovolené během zimy je návštěva nedalekého Fun Parku (300 m), kde si spoustu zábavy a aktivit užijí děti i dospělí.

Kde budete spát?

Ubytovaní budete ve dvoulůžkových pokojích Lux (21 m²) , kde najdete vše pro svůj komfort. Kromě pohodlné postele nechybí vlastní koupelna, WiFi připojení, televize, fén, minibar a telefon. Pokoje jsou ve variantě bez balkónu nebo s balkónem, ze kterého se můžete kochat výhledem na jezero Štrbské Pleso. Do pokoje je možné umístit 1 přistýlku.

K dispozici jsou také luxusní apartmány s možností až 2 přistýlek. Apartmán Lux (42 m²) je rozdělený na ložnici s manželskou postelí, obývací pokoj se sedací soupravou a rozkládací postelí a koupelnu se sprchovým koutem. Ani zde nechybí WiFi připojení, televize, telefon, minibar či fén.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové Sluneční restauraci vás čekají samé příjemné chvíle nad vynikajícím jídlem a pitím. Každý den pobytu zahájíte tím nejlepším možným způsobem – vydatnou snídaní ve formě bufetu. Na výběr je vždy spousta variant sladkých i slaných a studených i teplých snídaňových jídel připravených z čerstvých surovin lokálního původu. Skvělou tečkou za dnem v horách jsou pak bufetové večeře, kde si opět budete moci dopřát slovenské i mezinárodní speciality, co jen hrdlo ráčí.

Do lobby baru, jehož součástí je botanická zahrádka s jezírkem, se vydejte na oblíbený koktejl, vynikající kávu, domácí dezert či lehké občerstvení.

Vatra Club je ideálním místem pro večerní zábavu u bowlingu, billiardu a obřích šachů či posezení se sklenkou. Součástí klubu je letní terasa s krásným výhledem na Vysoké Tatry.

Pokud vás přepadne chuť na tradiční slovenské speciality servírované ve stylovém prostředí, zavítejte do koliby Patria, která se nachází 350 m od hotelu. V prostředí tradiční lidové chatičky zde ochutnáte to nejlepší ze slovenské kuchyně.

Kde budete relaxovat?

V hotelovém Wellness Patria Aqua Paradise zažijete neopakovatelné chvíle relaxace a odpočinku. Nově zrekonstruované wellness se skládá ze dvou pater a venkovní části. K dokonalému uvolnění těla a mysli přispívá kromě luxusního vybavení také výhled do přírody.

Ve wellness najdete finské, bylinkové i parní sauny, kde si po turistice krásně prohřejete svaly. Součástí je také tepidárium, několik vířivek, plavecký bazén a dětský bazén se skluzavkou. Nechybí ani odpočinkové zóny s příjemnými lehátky a wellness bar, kde si můžete dopřát lehké občerstvení a osvěžující nápoje.

Pokud zatoužíte po extra dávce relaxace, vyzkoušejte některou z mnoha druhů masáží či léčebných procedur.

Cestujete s dětmi?

V hotelu rádi uvítají rodiny s dětmi. Po předchozí domluvě (z důvodu omezených kapacit) je možné zapůjčit dětskou postýlku na pokoj.

Spousta zábavy čeká děti ve velké moderní herně. Na ploše více než 85 m² zde najdete trampolínu, skluzavku, prolézačky, bazének s balónky a samozřejmě spoustu her a hraček. Součástí venkovního hotelové areálu je hřiště s mnoha atrakcemi, houpačkami, dřevěným domečkem a pískovištěm. Ve wellness jsou pro malé hosty připraveny hned 2 dětské bazénky s vodou o teplotě 34 °C. Během hlavní letní a zimní sezóny či o prázdninách probíhají animační programy, u kterých se pobaví celá rodina.

Wellness Hotel Patria ****

Wellness Hotel Patria ****

Štrbské Pleso 33 , Štrbské Pleso
Slovenská republika

Provozuje společnost:
TATRA HOTEL SLOVAKIA, a.s. IČ: 31638759


+421 527 848 999

recepcia@hotelpatria.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 25 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od jezera
0,3 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
25 km
Sjezdovka
0,7 km
Běžkování
0,5 km